Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki 70% feletti biosz emelt...

Eperke20 kérdése:

Aki 70% feletti biosz emelt érettségit írt, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Mennyit tanultatok? Mikor álltatok neki? Miből tanultatok?

2013. jún. 1. 21:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem az írásbelim 76% lett, de előrebocsájtom, hogy az én példám nem követendő. Mint biosz-kémia tagozatos, öt éven keresztül átlagosan heti négy órában tanultuk a bioszt, természetesen végig emelt szinten. A tanárunk elég unalmasan magyarázott, ezért sokszor fogalmam sem volt, hogy miről van szó, de azért végig kitartóan jegyzeteltem. Viszont a témazárókra mindig becsületesen felkészültem, és bár mindig csak a TZ előtti utolsó napot, de azt keményen végigtanultam. Az utolsó félévben már csak tematikus felelésekkel és feladatlapokkal készültünk az érettségire ismétlés címszó alatt, ahol minden hétre meg volt adva, hogy milyen nagyobb témakört nézzünk át. Hát, bevallom, ezekre szinte semmit nem tanultam. Túl soknak találtam egyszerre ennyi anyagrészt és lusta is voltam. Ennél kevesebbet már csak az érettségi előtti hetekben tanultam, amikor általában mindenki belehúz... Konkrétan kizárólag a hormonrendszert néztem át (mert azt szeretem), azt is az írásbeli előtti utolsó nap, mielőtt lefeküdtem aludni... Így aztán az esélytelenek nyugalmával indultam másnap érettségizni, szinte mosolyogva ébredtem fel aznap, és láss csodát, a feladatlap előtt ülve olyan dolgok jutottak eszembe, amiről sosem gondoltam volna, hogy valaha megtanultam. Amik az évek során rám ragadtak. És 76% lett. Különben egy osztálytársam pont ugyanígy járt, csak ő nálam is kevesebbet tanult, és nálam is jobbat írt... De mondom, nem ez a helyes út. :)

Ja, és a kérdésed másik fele. Az utolsó évben megvettem a Panemsulis zöld könyvet, olvasgattam is, de nem vált a kedvencemmé. Az évek során a már említett Berend-Szerényi sorozatot használtuk, az elég részletes, abból tanultam a dogákra, az jó volt.

2013. júl. 29. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!