Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki 70% feletti biosz emelt...

Eperke20 kérdése:

Aki 70% feletti biosz emelt érettségit írt, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Mennyit tanultatok? Mikor álltatok neki? Miből tanultatok?

2013. jún. 1. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az enyém 80 fölött lesz (én 83-at számoltam) vagyis nagyon remélem, hogy nem számoltam el semmit. Igazából tavaly egész évben a Berend-Szerényi-féle könyvből (az állattant, sejtbiológiát, növénytant) Elég nagy részletességgel tanultam dolgokat, olyanokat is, amire nem hinném, hogy szükségem lesz a későbbiekben, de nagyon érdekelt:-) Vannak témák, amelyeket nem tárgyal elég részletesen a könyv, meg mondjuk nekem volt olyan rész, ahol hiányoztak az alapok, így elég felszínes tudást szereztem azzal, hogy csak abból a könyvből tanultam, de idén úgy éreztem, hogy nagy hasznomra volt, mert sokkal könnyebben megértettem a nehezebb témaköröket, pl.: sokan irtóznak a sejtbiológiától, de nekem az lett a kedvencem, nagyon sok érdekeset ír róla az a könyv. Idén a mozaikos biosz 1-2-ből tanultam, illetve az embertant még a másik mozaikos könyvből, a 11-edikesből tanultam, meg elolvastam pár kiegészítést a neten. Igazából szinte minden könyvet beszereztem, amit forgalomba hoztak, de nekem ezek voltak az igazán hasznosak. Szerintem a nagy részletesség miatt veszítek 2 pontot. Nem tartom túl helyesnek a megfogalmazását, elég primitív volt.. meg ahhoz a sejtciklusos feladathoz is elég érdekesen kellett gondolkodni, lényegében ennyi hibám lett volna, a többi az figyelmetlenség volt:/
2013. jún. 1. 21:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Gratulálok ehhez a szép eredményhez és a szóbelihez sok sikert!
2013. jún. 1. 21:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Köszönöm!
2013. jún. 1. 21:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem ha minden igaz 73-75% lesz, pár résznél nem emlékeztem , hogy mit írtam, szóval én ott levontam a pontokat, és úgy 75%, lehetett volna jobb is, szóbelivel azért még remélhetőleg fel fogom tudni húzni 80 fölé egy kicsivel, bár ehhez azért nagy szerencse is kell.

Én ősszel kezdtem el tanulni úgy igazán, de nem foglalkoztam vele azért minden nap. Tanultam a Panemsulis zöld könyvből, pluszba elolvastam a Mozaikos könyveket, meg persze saját jegyzetekből is. Emellett még megoldottam végig a Szerényi feladatgyűjteményt, ami nagyon hasznosnak bizonyult, elég sokat javított a gondolkodásmódomon, hogy hogyan kell megoldani feladatokat, mikre kell igazán figyelni. Előző érettségikből csak párat csináltam meg, de azt még régebben, abból is a legtöbbet csak középszinten. Kb. ennyi. Azért én rendesen csalódtam magamban, sikerült elcseszni pár dolgot benne.

Egyébként ebben az ideiben is tisztán lejött az, hogy próbáltak minél jobban kib***ni a diákokkal, minél szívatósabb feladatok legyenek benne (gondolok itt a sejtosztódásos feladatra, amit mindenféle formában elképzeltem, kivéve úgy nem, hogy grafikonokat fognak belerakni, a nyúzatos 1-2 része sem volt valami könnyű...)

Persze ez csak az én meglátásom és véleményem.

Ettől függetlenül sokaktól hallom, hogy milyen rosszakat írtak mind bioszból, mind pedig kémiából, szóval remélem csökkenni fognak a ponthatárok. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett és hogy tök eltértem a témától. :D

2013. jún. 1. 22:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Én nekem pont 70% körül lesz. Holnapután nézhetem meg ugye. Én február legvégén kezdtem el tanulni, mert akkor döntöttem úgy, hogy mire jelentkezem. És elégedett vagyok, mert más éveket tanul ilyen eredményért:)
2013. jún. 2. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Ja és a válaszok a további kérdésekre?

Mennyit tanultatok?

Tehát kb 2,5 hónapot.

Miből tanultatok?

Én a mozaikos könyvet használtam (10-11-12). Elég részletes, úgyhogy lehet jobban jársz, ha mást veszel, mert sok van benne, ami nem is kell emeltre. Az internet pedig elengedhetetlen kelléke volt a tanulásnak. A nagyrészének még utána jártam a könyv olvasása után is, hogy jobban értsem és rögzüljön. :D Szóbelim most lesz 7.-én de szerintem rontok.... Nagyon nem megy nekem most a tanulás. Most embert ismételek.

2013. jún. 2. 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem 80 körül lett. Mozaikos könyvekből tanultam, az bőven elég volt. Az utolsó két hónapban kezdtem el komolyabban lapozgatni a könyveket. De leginkább az utolsó 5 napban. Gyakorolni nem volt túl sok időm, de nem is kellett, csak megnéztem néhány érettségit. Meg persze amit órán csináltunk. De ahogy haladok az emelt tételes könyvvel, a szóbeli nem tudom hogy fog menni :D
2013. jún. 2. 18:42
 8/11 anonim válasza:
93 lett, sokat készültem rá, de minden más tantárgyra is... Panem sulis könyv, Maxim kiadós könyvek a tutik. Megvannak a mozaikosak, de azok nekem nem jöttek be. Azt, hogy mennyit tanultam rá, nehéz megválaszolni, mert 3 éve tanulok bioszt, de eléggé "szivacs" agyam van, szóval soha nem görcsöltem rajta sokat... OKTV re is készültem, szóval folyamatosan tanultam. De persze úgy érettségi előtt pár nappal átolvastam az anyagot.
2013. jún. 2. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó: a Maxim kiadótól mely könyveket ajánlod pontosan? Előre is köszi :)
2013. jún. 2. 22:42
 10/11 anonim válasza:
A rendes 10-11-12.es tankönyvek, zöld színű borítóval... Van a maximtól témavázlat is, de utóbb rájöttem, hogy gagyi és van amit kihagy, valamit meg túlrészletez. Azt valószínűleg nem biosztanár írta. De a zöld könyvek jók.
2013. jún. 3. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!