Aki 70% feletti biosz emelt érettségit írt, válaszolnátok?
Nekem ha minden igaz 73-75% lesz, pár résznél nem emlékeztem , hogy mit írtam, szóval én ott levontam a pontokat, és úgy 75%, lehetett volna jobb is, szóbelivel azért még remélhetőleg fel fogom tudni húzni 80 fölé egy kicsivel, bár ehhez azért nagy szerencse is kell.
Én ősszel kezdtem el tanulni úgy igazán, de nem foglalkoztam vele azért minden nap. Tanultam a Panemsulis zöld könyvből, pluszba elolvastam a Mozaikos könyveket, meg persze saját jegyzetekből is. Emellett még megoldottam végig a Szerényi feladatgyűjteményt, ami nagyon hasznosnak bizonyult, elég sokat javított a gondolkodásmódomon, hogy hogyan kell megoldani feladatokat, mikre kell igazán figyelni. Előző érettségikből csak párat csináltam meg, de azt még régebben, abból is a legtöbbet csak középszinten. Kb. ennyi. Azért én rendesen csalódtam magamban, sikerült elcseszni pár dolgot benne.
Egyébként ebben az ideiben is tisztán lejött az, hogy próbáltak minél jobban kib***ni a diákokkal, minél szívatósabb feladatok legyenek benne (gondolok itt a sejtosztódásos feladatra, amit mindenféle formában elképzeltem, kivéve úgy nem, hogy grafikonokat fognak belerakni, a nyúzatos 1-2 része sem volt valami könnyű...)
Persze ez csak az én meglátásom és véleményem.
Ettől függetlenül sokaktól hallom, hogy milyen rosszakat írtak mind bioszból, mind pedig kémiából, szóval remélem csökkenni fognak a ponthatárok. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett és hogy tök eltértem a témától. :D
Ja és a válaszok a további kérdésekre?
Mennyit tanultatok?
Tehát kb 2,5 hónapot.
Miből tanultatok?
Én a mozaikos könyvet használtam (10-11-12). Elég részletes, úgyhogy lehet jobban jársz, ha mást veszel, mert sok van benne, ami nem is kell emeltre. Az internet pedig elengedhetetlen kelléke volt a tanulásnak. A nagyrészének még utána jártam a könyv olvasása után is, hogy jobban értsem és rögzüljön. :D Szóbelim most lesz 7.-én de szerintem rontok.... Nagyon nem megy nekem most a tanulás. Most embert ismételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!