Egytemen hogy kell tanulni?

Figyelt kérdés
Van minden tantárgyból kb 500 oldal olvasnivaló,hogy lehet azt megtanulni? Sajna én eddig soha nem tanultam,ezért nem tudom,hogy kell. Amiket írunk órán a füzetbe,azokat elolvasom,de a többivel mi legyen?? Az 500 oldalakkal... Azokat max 1x lesz időm elolvasni,de nem tudom,mennyi fog úgy a fejembe maradni,hogy vizsgán ne bukjak meg
2009. okt. 3. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretnék ilyen helyre járni. Csak 500 oldal? Egy hetem volt arra, hogy elolvassak 700 oldalt, és fel is készüljek belőle. Pedig "csak" egy magyar szakos vagyok. És ez csak a szakirodalom egyetlen 30 oldalas irodalmi műhöz. Amúgy nem nagy kunszt 500 oldal, de ha te ezt nehézségnek érzed, akkor célszerű folyamatosan tanulnod. Persze mondjuk két szaknál ez nehezen fog menni, mert mellette nem lesz időd élni sem.
2009. okt. 3. 16:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az 500 oldalból 100 oldal a lényeg, ebből 50 marad meg.
2009. okt. 3. 16:20
 3/12 A kérdező kommentje:
Szerencsére csak 1 szakra járok. Még csak 1 tárgyból vannak meg a jegyzeteim,abból 500 oldal van,nem biztos,h a többiből is annyi van,azt csak úgy gondoltam.De nekünk ilyeneket nem adnak fel,hogy jövőhétre olvassunk el 700 oldalt,mert annak nincsen értelme.
2009. okt. 3. 16:22
 4/12 anonim ***** válasza:

ennek is magvan a módszere...nem kell több száz oldalt szó szerint bemagolni.ez amúgy se lehetséges,mivel nem robot vagy, hanem ember...

szóval meg kell tanulnod pl.lényeget kiemelni,főbb összefüggéseket meglátni,önálló következtetéseket levonni.akár több száz oldal esetén is...ne lepődj meg,ha először nem olyan eredményt produkálsz,mint pl. gimiben.lehet h.amire ott 5-öst kaptál,itt csak 2-est,3-ast fogsz.ettől nem vagy rosszabb,csak rá kell érezned a dologra.a bukás azért nem olyan egyszerű,(persze ez tanárfüggő is)ha tényleg lelkiismeretesen megteszed a tőled telhetőt.mint írtam,a 2-es,3-mas akár már jó jegy is lehet...(szakfüggő...).azt össze fogod tudni szedni,ha tényleg akarod.utána majd csak jobb lehetsz.

ki kell tapasztalnod a saját módszereidet.de ne parázz rajtad kívül is sokan végigcsinálták ugyanezt.hajrá!!

2009. okt. 3. 16:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Én minden tárgyból nagyon örülnék,ha a 2es meglenne,engem nem érdekel,csak az,hogy ne bukjak meg.Legalábbis még nem tudom,milyen itt a követelmény,de mivel EGYETEM,ezért gondolom,2esre kellene hajtanom.Aztán majd elválik.
2009. okt. 3. 17:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Gondolom vmi hu,án dologra jársz, mert ott adnak ennyit. NEm az a lényeg, hogy mindent megjegyezz szóról szóra, mint egy matek definíciót. Oszd be magadnak ezeket az 500 oldalakat a félév során, aztán a vizsgaidőszak alatt már csak újra átolvasod, aztán ha van még időd, akkor külön megtanulhatsz belőle néhány évszámot, vagy szakszót, mert azzal lehet villogni a vizsgán.
2009. okt. 3. 21:33
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

De utálom az ilyen embereket, akiknek 2-es a cél a vizsgán...

Mi az hogy ez már EGYETEM???!!! Pont azért kéne jól tanulnod! Mert te akartál továbbtanulni! Akkor ne az legyen a célod, h átcsússz a vizsgán! Akkor miért nem mentél ez dolgozni érettségi után?

Nem tudom milyen szakos lehetsz, de tanulj normálisan, hogy aztán rendes munkaerő váljon belőled! Gondolom te sem szívesen mennél olyan orvoshoz, aki kettessel bukdácsolt végig az egyetemen. És téged sem olyan tanárok tanítanak, akik épp csak megúszták a bukást!

Vagy tanulj normálisan, vagy add át a helyed másnak!!

egy egyetemista

2009. okt. 3. 22:09
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem akartam egyetemre menni,gyűlölök tanulni,de muszáj volt.Nincs más választásom.
2009. okt. 3. 23:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát igen. Gondolom költségtérítéses szakon vagy, csak ott vannak olyanok, akik a kettesért mennek. Mit keresel te az egyetemen?
2009. okt. 4. 08:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok költségtérítésesen.
2009. okt. 4. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!