Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek 94-es IQ-val el...

Szerintetek 94-es IQ-val el lehet végezni az orvosi egyetemet?

Figyelt kérdés

2013. máj. 18. 23:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

94 IQ a Mensán az nem rossz!!!! Amúgy nem csak ettől függ egy orvosi vagy jogi egyetem elvégzése.

Én jogot végeztem, de olyan kollegáim/volt évfolyamtársaim vannak/voltak, akiknek meggyőződésem, hogy 70-80nál nem volt több az intell.hányadosuk, kevésbé szabatosan megfogalmazva, sík hülyék voltak, kétszámjegyű számot nem tudtak már fejben összeadni, logikai készségük egyenlő volt a nullával stb., ennek ellenére elvégezték az egyetemet.

Ugyan ez van orvosin, rengeted orvos barátom, ismerősöm van, okosak és kevésbé okosok, van 2 aki szintén nem egy lángész, de tényleg, ők nem 6, hanem 8 év alatt végezték el az egyetemet, de elvégezték.

Lehet itt valaki nagyon okos, zseni is akár, ha nincs szorgalma és feneke leülni és naponta végigtanulni 10-14 órát. Itt már nem az IQ számít.

2013. máj. 20. 17:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Azt a tesztet én is kitöltöttem és 100 lett az eredmény. De szerintem 90 fölött jó ne aggódj :) 18F
2013. máj. 20. 22:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha most a netes próbateszt a téma, szerintem az eléggé durván időre megy ahhoz, hogy negatív irányba csalókának lehessen nevezni. Mármint... nem tudhatom, az ilyen értelemben vett intelligencia hivatalos definíció szerint milyen erősségekből áll össze, lehet, hogy azt véve alapul tényleg az a teszt a legpontosabb. Viszont mikor a szintén megbízhatónak ítélt Raven és e között 34 pontos eredményeltérés mutatkozik meg valakinél (aki mellesleg nem is hülye), joggal vonja kétségbe az ember a Mensás verzió valósághűségét. (Nem, nem magamról beszélek, én jóval 100 felett teljesítettem ezen is.)

Egyszóval: emiatt ugyan senki ne intsen búcsút a jövőképének.

2013. júl. 24. 04:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is 94 lett a mensa teszt szerint, ami magába foglalja, hogy a tanulmányi eredményem mindig 4.00 körül mozgott. Emellett az évfolyamomból két nyelvből érettségiztem: angol és latin, ezenfelül 10.-ben 1 év alatt 2 évet tettem le németből. Szeretek nyelvet tanulni. :)) *.*

Jelenleg egyetemre felvételizem, és reménykedem hátha felvesznek, mert szerintem is fontos a szorgalom, kitartás :)

2015. máj. 31. 15:42
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

El lehet, a 2 között nincs szoros összefüggés. Az IQ-igazából még csak nem is a logikát méri, hanem azt, hogy bizonyos típusú (eléggé speciális) logikai feladatokat milyen hatékonyan és gyorsan tud valaki megoldani. És ez nem faltétlenül függ össze más képességekkel.

Ez amúgy fejleszthető is gyakorlással. De nem érdemes foglalkozni ezzel, mert az orvosin nem erre a fajta logikára lesz szükség, amelyik fajtára meg igen, abban lehet, hogy alapban jó már valaki, még ha az IQ-teszten ez nem is látszik feltétlenül. Az orvosi logikáját kell majd elsajátítani, de az is ugyanúgy fejleszthető mint az IQ-teszt eredmény.

2015. jún. 1. 15:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Az enyém is 94 lett a mensa szerint, viszont éreztem is magamon, hogy kicsit kapkodtam hogy végezhessek vele, mert kiváncsi voltam az eredményre :) ... volt amit seperc alatt ránézésre döntöttem el, azonban nálam gyakori hiba, hogy amit egyszer jónak találok, azt átírom rosszra. Nyelvvizsgán meg az volt nagy hibám, hogy szóbelin minden (amúgy helyes) mondatom után 5-10 másodperces szüneteket hagytam, mivel a megerősítést vártam, ehelyett még a jó válaszaimból is sokat levontak, mert azt hitték csak bemagoltam valamit, pedig nem, mivel nem szeretek magolni... szóval arra akartam kilyukadni, hogy az iq-t nagyon gyakran leviszi a magabiztosság hiánya. Nálam legalábbis ez a probléma.
2015. júl. 18. 14:20
 17/19 BringaManó ***** válasza:
59%
Hát igen, ha elfogadjuk, hogy az intelligencia 'általános problémamegoldó képességet' jelent, abban valóban nem éppen "jó pont", ha az ember minden jó "lépés" után megtorpan, és időnként még le is cseréli rosszra...
2015. júl. 18. 16:11
 18/19 anonim válasza:
el átlagos iq 90-110-ig van tehát átlagos iq-ról beszélünk
2017. aug. 4. 17:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Az orvosira kettő jobbnál is jobb emelt kémia és biosz érettségi kell, valamint hatalmas kitartás, koncentráció és segg az egyetem alatt. Ha ezeket képes vagy abszolváni 94-es IQval, akkor igen, el lehet végezni.
2023. szept. 29. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!