Szerintetek 94-es IQ-val el lehet végezni az orvosi egyetemet?
inkább szorgalom kell
2 féle ember van aki gyorsan tanul ezért kevesebb idő kell hozzá
és aki lassan ezért több
utolsónak meg annyit hogy a hosszútávú memóriához ismétlés szükséges miután meg tanultad 10 percig mg aznap elalvás előtt másnap 1 hét múlva 1 hónap múlva + vizsga előtt így hosszan fogsz rá emlékezni
Nem hiszem, hogy készült már felmérés az orvosisok IQ-jának átlagáról. Pedig egyébként kíváncsi lennék az eredményre:DD
Egyébként az IQ azt mutatja, hogy mennyire tud vki logikusan gondolkodni. Egy rakás évfolyamtársam van, akiknek szerintem a logikus gondolkodás nem az erőssége, mégis elvannak az egyetemen. Kompenzálnak pl. szorgalommal.
El. (Vagy aki nem tudja, az nem ezért nem tudja.)
Miért kérdezed? A tiéd annyi? (Hol mérted?)
Vagy ismerősödé annyi? (Hol mérte?)
Az IQ sok mindent jelent, és "semmit" sem jelent, egyszerre. (Hahh, fennkölt vagyok. :-)
Azt pl. biztos nem mutatja meg, hogy el tud-e valaki végezni egy egyetemet. (Különösen, ha ennyire átlagközeli értékről beszélünk.)
A magas IQ nem ad felmentést (pl. a tanulás alól, egy egyetemen legalábbis),
az alacsony IQ sem ad felmentést (pl. nem mondhatod miatta, hogy "á, én erre úgysem vagyok képes").
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A lányom csinált egy IQ tesztet a Mensánál, ha jól tudom ez nemzetközi teszt és elég pontosnak mondják. Persze a 94 még belefér az átlagba és jó tanuló is, csak egy kicsit aggódom érte. Nagyon szorgalmas és minden vágya hogy orvos legyen, de egy kicsi lelombozta az eredmény.
A hosszútávú memóriának van köze az IQ-hoz vagy elég távol áll a 2 egymástól?
A Mensa-teszt tényleg elég jó, ha IQ-mérés a cél.
Az IQ és a hosszú távú memória tényleg elég távol áll egymástól.
(nekem pl. borzalmas a memóriám – ha van olyanom egyáltalán :-) –, de az IQ-teszt-eredményem nem annyira lelombozó)
Egy egyetem elvégzése viszont tényleg nem csak az IQ-n múlik.
Akkor már sokkal többet mond az esélyeiről az, hogy amit az egyetemig csinált (álti, középiskola, esetleg egyéb különórák: nyelvtanulás stb.), az hogy megy: milyenek a tanulási képességei, mennyire tanult meg tanulni (ez ugye alapvető feladata lenne az általános iskolának),
illetve milyen a hozzáállása, tud-e szépen "megülni a fenekén", és megtanulni/bemagolni dolgokat,
érdekli-e az orvosi egyáltalán, vagy csak anyuci/apuci miatt kellene pont oda mennie, stb.
Egy biztos: ahogy az eddigi hozzászólásokból is leszűrhető, az, hogy neki átlagos az IQ-ja, semmiképpen ne vegye el a kedvét egy szakmától/hivatástól, hanem sarkallja arra, hogy kicsit több időt, energiát fordítson rá, és nem lesz semmi gond.
Mindenkinek más az erőssége/gyengéje. Neki az IQ nem olyan, amivel kiemelkedik, de nem is olyan, amivel "lefelé kilógna", nincs vele semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!