Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Üzemorvos vagy gyógyszerész?...

Üzemorvos vagy gyógyszerész? Melyiket választanád és mért?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizem, és nem tudom, ÁOK-ra vagy GYTK-ra mennék-e szivesebben.

Ti melyiket választanátok? Melyiknek nyugisabb a munkája és melyik segít a legtöbbet az embereknek? Anyagi szempontból melyik lenne kedvezőbb? Nőként melyik mellett élhetnék normális családi életet?

2013. máj. 11. 18:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy jó gyógyszerész pályája csúcsán akár 600 ezret is lazán hazavihet havonta. Még Magyarországon is.
2013. máj. 11. 18:44
 2/3 bensdorp ***** válasza:
82%

Ehh... azért ilyen csúcsfizetés csak néhány van az országban, a gyárak/nagykereskedők vezetői pozíciói. Azt a "lazán"-t hagyjuk ki a mondatból!

Mindenesetre, kérdező, az összes szempontod szerint a gyógyszerész a jobb választás. Felelősség a gyógyszerészetben is rengeteg van, viszont ha letelik a munkaidő, hazamehetsz, és otthon már nincs szakmai dolgod (hacsak nem tanulással töltöd otthon az időt, mert tanulni az orvostudományban mindig lesz mit). Ügyelet persze előfordul a gyógyszertárakban is, de az nem olyan stresszes, mint az orvosoké. Anyagi szempontból a gyógyszerész jelenleg egy átlag felett kereső szakma, szemben az orvos közalkalmazotti bérével. Persze idősebb orvosként ha olyan szakágat választasz, vállalhatsz plusz munkaórákban magánrendelést, amivel elég jól lehet keresni. Hogy melyik segít többet az embereknek, az pedig teljesen jellem- és ambíciófüggő. Mindkettejük kezében ott van a lehetőség, hogy sok ember életét, egészségét jó irányba terelje, és a szakemberen múlik, hogy ebbe mennyit fektet bele.

Én a gyógyszerészetet választottam rengeteg vívódás után. Egyetem előtt, alatt és után is úgy gondoltam-gondolom, hogy sokkal szívesebben tanulnám az orvostudományos témákat, és kevésbé a kémiákat. De rájöttem, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy melyik szakma való nekem jobba egy életen át. Családcentrikus nőként pedig a gyógyszerészet mellett döntöttem - életem legjobb döntése volt. Imádom ezt a hivatást, nagyon ki tudok benne bontakozni. Mindenem a tanácsadás a gyógyszertárban, de sok más szép része is van a szakmának. És bármikor belemélyedhetek a szabadidőmben az orvosi tárgyakba - ettől csak jobb szakember leszek gyógyszerészként is. Sok sikert!

2013. máj. 11. 19:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)
2013. máj. 11. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!