Orvos vagy gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Melyiket éri meg manapság kitanulni?
2013. máj. 9. 20:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindkettőre szükség van manapság, szóval akármelyiket is választod nem nyúlhatsz mellé.
2013. máj. 9. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Gyógyszerész

Előny: többet keres, mint az orvos rövidebb és hosszútávon egyaránt (esetek 90%-ban), doktori címet kap, "csak" 5 éves, könnyebb bejutni

Hátrány: irdatlan mennyiségű kémia, kevesebb biológia, olyan munka, amit ha nem szeretsz megutálod (szerintem orvosira ez nem igaz. aki nem szereti, az is el van benne, még ha el is végzi)

Orvos

Előny: doktori cím, közvetlen kapcsolat a betegekkel, sok-sok hála és öröm, később (esetleg) sok fizetés

Hátrány: irdatlan mennyiségű biológia és még a kémia sem kevés, 6 éves képzés, szakképesítés nélkül gyakorlatilag éhbért kapsz, kevés fizetés, mely nem feltétlenül nő meg

Én a gyógyszerészt választanám:)

2013. máj. 9. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen. Pont erről van szó.Most érettségizem.

Az orvosit írtam be először,másodjára meg a gyógyszerészetit,de azon gondolkozom,hogy lehet sorrendet cserélek.

Az orvosi 6 év alap + 4-6 év a szakosodás,és ha már ennyit tanulok,akkor már valami "komolyabb" orvos szeretnék lenni. Ezzel szemben 5 év a gyógyszerész..

A fizetés is különbözik, ha már tanulok,akkor legalább megérje, olyan 150-200, max 250 ezernél szerintem itthon nem lehet keresni. szívesen kimennék külföldre,hogy bevalljam,de nem akarom itthagyni a szüleimet! és nem mellesleg élni is akarok,mire az orvosit elvégzem már 30 körül vagyok..

de szeretek emberekkel lenni, ezért lenne jobb az orvosi

a kémiáva, biosszal nincs baj

:)

2013. máj. 10. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Végül melyik kar mellett határoztad el magad?

Felvettek?

Hova?

2013. aug. 6. 15:18
 5/9 A kérdező kommentje:

gyógyszerész

igen,simán fel! :)

sokkal több pontot sikerült összeszednem mint a ponthatár volt, és Debrecenbe

2013. aug. 6. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is gyógyszerész. 50 ponttal több pontom volt, mint a ponthatár. SE!
2013. aug. 6. 17:20
 7/9 A kérdező kommentje:
nekünk 369 kellett, vicces,hogy ennyi, de legalább az esély adott mindenkinek :)
2013. aug. 6. 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 371!!! Azt hittem én leszek a legalja a 420 pontommal, de még lehet élmezőnybe tartozom :)
2013. aug. 6. 17:30
 9/9 A kérdező kommentje:
igen, de te szinte biztosra tudhattad,hogy meglesz, 437 pontom lett
2013. aug. 6. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!