Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Költségtérítésesről államira...

Költségtérítésesről államira így át lehet kerülni?

Figyelt kérdés

Olyan egyetemen vagyok, amin már csak költséges képzés van, ergó lehetőség sem volt az államit megpróbálni.

Viszont át szeretnék menni másik szakra, és azon van állami, 394 ponttal.

Nekem a pontrendszer szerint 403-405 pontom lenne.

Vajon így, hogy az egyik egyetemről szeretnék átjelentkezni a másikra, lehetséges ez? vagy alapba ide is a költségesre vesznek csak fel?

2013. máj. 11. 13:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Tavaly pótfelvételin csak orosz és horvát volt nappalin meghirdetve, horvátra 266 pont volt a határ és 1 ember jelentkezett csak. Szlovén csak levelezőn .

2011-ben nem volt pótfelvételin egyik sem meghirdetve, csak az orosz.

2010-ben hirdettek póton szlovént nappalin.

Szóval nagyon változó, mikor hol marad hely...

És igen, ha államira átmész később, alá kell írni.

2013. máj. 11. 15:07
 22/26 A kérdező kommentje:
És mikor derül ki, hogy mikor melyikből hírdetnek pótot?
2013. máj. 11. 15:10
 23/26 anonim ***** válasza:

Majd ha már a sima felvételi ponthatárai megvannak.

Július végén szokták.

2013. máj. 11. 15:13
 24/26 anonim ***** válasza:

"Előző, az újrajelentkezés nem átjelentkezés.

Ha valaki újra jelentkezik, teljesen mindegy, addig mit, hol és hogyan tanult... ha felveszik, előnye lesz annyi, hogy néhány tárgyat talán el tud fogadtatni (ha nem nagyon más az új szak).

átjelentkezésnél előnyben részesítik azokat (főleg, ha államis helyre akarnak átkerülni), akik komolyan vették a tanulást, és jók az eredményeik. Nálunk az intézményben évente 1-2 államis hely ürül meg szakonként, .5 átlag alatt nem kerül át ktg-s."

Most nem tudom, hogy ez nekem szólt-e (szerintem igen), csak nem tudom miért:D A tesóm átjelentkezett (szeptemberbe elkezdte az egyik szakot, de adódtak problémái, aztán elintézték neki, hogy átvegyék a másik fősuli másik szakjára, de ugye azt már csak szeptemberbe kezdhette, ott neki volt 1 év szünet).

Azért írtam, hogy ez általában csak újrajelentkezéssel lehet megoldani, mert a tesóm esete nem most volt és nem is mindenhol játszható ez be.

2013. máj. 11. 15:31
 25/26 anonim ***** válasza:

pótfelvételivel csak akkor tudsz most jelentkezni, ha februárban beadtad normálisan is

Tehát, aki most nem jelentkezett, az csak úgy nem tud pótfelvételizni majd

2013. máj. 11. 16:12
 26/26 anonim ***** válasza:
57%

Ez baromság.

Az is jelentkezhet pótfelvételin, akik nem jelentkezett februárban.

Bárki jelentkezhet, az a feltétele, hogy a sima eljárásban ne vegyék fel sehova. Hogy azért nem vették fel, mert kevés a pontja, nem indul a válatszott szak vagy nem is jelentkezett, az teljesen mindegy.

2013. máj. 11. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!