PTE ÁJK JOGÁSZ szakán, költségtérítésesről át lehet kerülni államira, mik az esélyek?
Szia!
Ha azt nézzük,hogy általában milyen arányban vesznek fel államilag támogatott és költségtérítéses hallgatókat,akkor azt kell mondanom,nagyon is lehetséges.Én oda jelentkeztem idén,szóval csak statisztikázni tudok.Ugye olyan 60 főt vesznek fel államira+300 költségeset.Nagyon sokan kiesnek így.Mivel 200 ponttal bárki bekerülhet,azok is,akik nem odavalók,így nagyon nagy a szórás,ahogy hallottam.
Persze a legjobbak között kell lenned,ami egyáltalán nem könnyű,hiszen rengetegen hajtanak az átsorolásra.De nem lehetetlen.Én mindent beleadtam az érettségimbe,az összes energiámat,mégis a vizsgáztatóim nem voltak épp a legjobb hangulatban emelt szinten,a 84%-os törimet levitték 71re.Hiába írtam tök jó magyart és van meg 80 pluszpontom,csak 406 pontom van.Reménykedek persze,de ha csak a költséges jön össze,az sem a világvége,elmegyek dolgozni stb..Mindent meglehet oldani,a kérdés mennyire akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!