Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Költségtérítésesről államira?

Költségtérítésesről államira?

Figyelt kérdés
A költségtérítésesre nyertem felvételt a TF-rekreáció szakán, lehetséges, hogy bizonyos idő után átjelentkezzek államira? Mennyi idő, hány félév után lehetséges ez? És milyen tanulmányi eredménnyel?
2011. júl. 22. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy egyetemen belül mi ennek a folyamata, de már első félév után kopogtathatsz kiváló tanulmányi eredménnyel, meg némi rossz szociális háttér bizonyítással.

Ez elég kétséges, ezért ajánlom, hogy tanulj, tedd le újra az érettségit, és ha felvesznek állami finanszírozásúra, egyszerűen számoltasd el a régi tárgyaidat, és gyak. folytatod tovább a tanulmányaidat.

2011. júl. 22. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van rengeteg féle kedvezmény-juttatás stb. szociális helyzettől függően ahogy azt előttem írták, és ha jól tudom akkor évente van lehetőség arra, hogy átkerülj költségtérítésesről államira. Nem tudom a pontos számokat de azt hiszem, hogy ez mindig úgy dől el, hogy a legrosszabb x% ember lesz minden évben költségtérítéses. Szóval ahogy az előttem szóló írta :P egy évig valszeg fizetni kell de ha jól tanulsz akkor jövőre már lehet ingyenes.
2011. júl. 22. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A fél év után válasz hülyeség, legalább 2 félév kell.

Ezt a szakot és sulit konkrétan nem tudom, de ahol ismerek embereket, meg én vagyok, ott gyakorlatilag lehetetlen átkerülni (pl. jogon 4 feletti átlaggal se vették át...)

2011. júl. 22. 14:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor mit javasoltok? :)
2011. júl. 22. 14:43
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
legkorábban 2 félév után. de ez szerintem csak legenda, én még soha nem találkoztam olyannal, aki fizetősről átkerült volna támogatottra. fordítva viszont elég sokkal. szerintem felvételizz újra, hátha jövőre beférsz és akkor úgyis beszámítják már a teljesített kreditjeidet.
2011. júl. 22. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!