Igaz hogy a pszichológiai egyetemen reggeltől estig
tartják a sulit? Meg minden felsőoktatási intézményben
estig óra van?
2009. szept. 30. 14:40
Csak ha ilyen órarendet állítasz össze, de általában csak akkor fordul elő ha pótolni kell valamelyik tárgyat miközben csinálod a rendeseket.
2009. szept. 30. 14:46
3/10 A kérdező kommentje:
hát meddig van suli? olyan 4-ig biztos. nem??
Ahogy magadnak összeállítod az órarendet. Én hétfőn egyhuzamban vagyok 10-20-ig, kedden 15-18-ig, szerdán 9-15-ig, csütörtökön 9-12-ig, pénteken meg nincsenek óráim
2009. szept. 30. 17:15
Nappali tagozaton reggel 8-tól általában este 8-ig (néhány elvetemült tanárnál 9-ig) vannak meghirdetve az órák. Ez persze nem jelenti azt feltétlenül, hogy folyamatosan órád van reggeltől estig. Könnyen előfordulhat olyan, hogy kora reggel lesz egy órád meg aztán késő este megint egy, közte meg mondjuk van 8 óra szabadidőd! Elvileg rajtad múlik, hogy milyen órarended állítasz össze, de a kötelező óráid időpontját nem választhatod meg sajnos, csak a szabadon választhatóakét.
Nekem is van jelenleg olyan, hogy reggel 8-tól este 8-ig van órám. Ezek kötelező órák, nincs köztük tízpercnél hosszabb szünet. Nem én határoztam meg az időpontjukat és nem is csúszok semmivel, ez egy féléves anyag. De ezt is ki lehet bírni, csak vinni kell "kétheti hideg élelmet" meg előző nap este jó korán kell lefeküdni. :D
2009. szept. 30. 21:27
6/10 A kérdező kommentje:
én állítom össze az órarendem???húúú ez nekem magas. Én mondom meg mikorra jöjjenek a tanáraim vagy hogy van ez?még nem voltam ilyen helyzetben.
ha nem akarsz "reggeltől estig" suliban lenni, inkább ne is menj főiskolára... ha rendes szakon vagy (nem kommunikáción meg egyéb büfészakokon) akkor ott bizony tanulni kell! sajnos ez van.
2009. okt. 1. 18:42
8/10 A kérdező kommentje:
Nem azért kérdezem mert nem akarok tanulni. Csak ha reggeltől estig suli lesz akkor nincs időm tanulni.
ne aggódj! én gimis vagyok, ott is reggeltől estig benn vagyok a remek órarendem miatt. (na jó, csak 7-től 16-ig) Mégis megoldom a tanulás-problémát. Egyetemeken is a leghúzósabb kb a 8-18 h-ig tartó napi órarend. Amellett simán tanulhatsz, ráadásul az nem a gimi ahol egyik napról a másikra kell.
2009. okt. 4. 11:18
10/10 A kérdező kommentje:
Csak miután visszaérek a suliból, nekem kell egy kis idő pihenésre, meg nehezen is tanulok, ezért félek hogy nem lesz időm vagy kikészülök teljesen.
Kapcsolódó kérdések: