Most akkor hogy lesz ez a 2012-es felsőoktatási felvételi eljárás?
Itt olvastam, és ez nem csak a bkf-re vonatkozik, hanem minden fősulira meg egyetemre.
Szóval az a kérdésem, hogy jól értelmeztem-e: 5. választott tárgyként igazából minden választható tárgyból leérettségizhetsz, de ha tovább akarsz tanulni, akkor csak és kizárólag a természettudományos tárgyat nézik. Az nem fogja őket érdekelni, hogy én vendéglátós suliba járok, és szakmai versenyre, meg emelt szintű érettségire készülök 5. tárgyként vendéglátó-idegenforgalmi alapismeretekből...
Halovány emlékeim vannak még 9-10. évfolyamról a természettudományos tárgyakról, de sajnos fizikát és föcit 2 évig tanultam, de igazából leszartam, mert nem gondolta senki sem, hogy ezt a rendeletet meghozzák. Így a kérvényes módszer nem jöhet szóba.
És most nem csak a magam nevében vagyok felháborodva, hanem mindenki nevében, aki szeretne továbbtanulni egy adott szakirányon, de köze nincs a természettudományhoz.
Az első jól írta, szerintem kicsit félreértetted a leírtakat.
Ez a természettudományos tárgy a középiskolai jegyeknél vonatkozik az 5. tárgyra, ami eddig bármilyen két évig tanult tárgy lehetett.
Most már ez csak természettudományos tárgy lehet, vagy egy amit 2 évig tanultál, vagy kettő, amit egy évig tanultál.
Sziasztok!
Én is jövőre fogok érettségizni (2012 nyár eleje körül) és abban szeretnék megerősítést, hogy ezen az oldalon az áll
ezek szerint ha jól olvastam, hogy NEKÜNK (12.-eseknek) már azon fog múlni, hogy bekerülünk-e a főiskolába / egyetemre, hogy
a) milyenek a jegyeink + az érettségi, vagy - HA ez a pontszámítás rosszabb -
b) milyenek az érettségi jegyeink.
Tehát aki tegyük fel 2-essel végigbotorkált 9.-től 12. félévig, viszont a 2 érettségi tantárgya 5 - 5 (legalább 80%, 320 pont), azt nagy valószínűséggel felveszik?
A másik dolog az, hogy a felvételinél csak 2 érettségi tárgy jegyeit számítják bele a pontszámításba? Szóval ha valaki mondjuk bölcsész karra akar menni úgy, hogy 12. félévig 9.-től CSAK 2-ese volt félévkor és év végén az osztályzataiban MINDENBŐL, viszont az idei (2012-es) magyar (nyelvtan és irodalom) és történelem / angol érettségije 5-ös lesz, annak nincs mitől nagyon izgulnia, nem? Vagy ha valaki programozónak akar továbbtanulni, és ugyanígy mindenből 9. óta 12. félévig csak 2-est kapott félévkor és év végén MINDENBŐL, viszont az érettségi jegyei a következők : magyar (nyelvtan és irodalom) 2 - 2, történelem 2, angol 2, matematika 5, informatika 5, akkor az is nagy valószínűséggel bekerül az általa megjelölt helyekre. Vagy rosszul olvastam?
Előre is köszi mindent!
"ezek szerint ha jól olvastam, hogy NEKÜNK (12.-eseknek) már azon fog múlni, hogy bekerülünk-e a főiskolába / egyetemre, hogy
a) milyenek a jegyeink + az érettségi, vagy - HA ez a pontszámítás rosszabb -
b) milyenek az érettségi jegyeink.
Tehát aki tegyük fel 2-essel végigbotorkált 9.-től 12. félévig, viszont a 2 érettségi tantárgya 5 - 5 (legalább 80%, 320 pont), azt nagy valószínűséggel felveszik?"
- Igen, így van, a továbbiakra is ez áll. Csupán annyi módosítással, hogy nem a most felvételizőkre vonatkozik ez, hanem már néhány éve mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!