Mikor lép életbe az új felsőoktatási törvény? Engem is fog érinteni?
22 éves vagyok. Idén végeztem el egy főiskolát államin és jövőre (2012) kezdenék el egy 2 éves mestert. Fog engem érinteni az új törvény, és annak főleg a tandíjas része? Ugyanis utolsó helyen biztos fogok megjelölni költségtérítéses szakot is.
Köszi!
28-án kerül a parlament elé.
Már egyszer a parlament elé került az előző változata, akkor Orbán Viktor 2 órán keresztül sorolta hogy mivel nem ért egyet a felsőoktatási törvényben. Azóta átdolgozták.
Például aki államira megy, annak szerződnie kell hogy itt marad Magyarországon, ellenben ha kimegy külföldre "bevasalják" rajta a képzés költségét.
Mondom, hogy szerdán derül ki, de abban biztos lehetsz, hogy nem 14-ben lép életbe. Akkor lesznek a választások, és nekik gyorsan kell cselekedniük.
Bármilyen rossz hír, ez 2012. szeptemberétől lesz érvényes. Én is szopok, mert habár benn vagyok már ktg. térítésesen, ha megduplázódik az összeg, az nekem se esne jól.
Figyi, ebben az egészben nincs semmi háttértanulmány. Pénz kell nekik.......gyorsan......kurv@ gyorsan......és mindent megtesznek, hogy hozzájussanak. Ez egyszerű forráskivonás, és csakis fiskális oldalról nézik a döntést.
Mert oké, hogy valahol túlképzés van, valamiből meg kevés van, de ezt nem 1 év alatt kell megcsinálni, úgy hogy az ötletek nagy része 2 hónapja se volt még sehol. Hanem legalább 2-3 év, hogy kiegyensúlyozott maradjon a rendszer. Csak ugye akkor már lesz egy választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!