14 éves a barátom, Karcagon lakik, én Bp-en. A szülei azt akarják, hogy ott tanuljon, ő viszont Bp-n szeretne. Tudnék segíteni rajta, van valami módja, vagy tényleg ennyire rossz a törvény, hogy a szülő határozza meg, hogy mit és hol tanul a gyerek?
Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 20:21
1/7 anonim válasza:
Elvileg beleszólhat a szülő 18 éves kor alatt. Én se tanulhattam azt, amit szerettem volna a bigott vallásos apámnak köszönhetően, aki ragaszkodott hozzá, hogy katolikus gimnáziumban tanuljak képzőművészeti iskola helyett, ezért most ott tartok 20 évesen, hogy nem tudom, mit akarok kezdeni magammal.
2/7 anonim válasza:
Rossz? Tartsa el magát a kis majom, aztán odamegy ahova szeretne. Nyilván, ha leülnek megbeszélni, és épkézláb érvei vannak, van rá esély, hogy maradjon.
Mivel viszont ilyenek gondolom nincsenek (maximum: ott vannak a barátai... kontra pl.: az utazási ktg. megtakarítódik), azt csinálja, amit mondanak neki. Feltételezem Karcagról is a legmagasabb szinteken továbblehet tanulni.
3/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam, kultúrált választ kapok rá, nem majmozást... Hivatalos jogi választ, de úgy látom, a majmozásra telik...Így nem is tudom, mi értelme ennek az oldalnak, ha nem a kérdésre kapok választ...
2010. okt. 17. 21:15
4/7 anonim válasza:
Ezt te sem gondolhatod komolyan:) Amíg a szülei tartják el, addig az ő joguk eldönteni, hogy hol finanszírozzák a gyermek taníttatását.
5/7 A kérdező kommentje:
De odaírtam, hogy tudnék segíteni rajta :] Úgy látom azt is oda kell, hogy azt jelenti, hogy el tudnám tartani.
2010. okt. 18. 13:54
6/7 anonim válasza:
Szerintem a barátod nem örülne neki, ha te tartanád el...
7/7 anonim válasza:
Milyen jogi válaszokra vársz? Ne légy már ennyire tudatlan! Egyébként válaszoltam: ha eltudja magát tartani a majom, akkor oda megy, ahova akar, ezt a törvény biztosítja számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!