A csaknem reménytelent válasszam vagy amelyik nem tetszik?
A karunkon belül két lezárt félév után lehet szakot váltani.
A feltételeknek meg fogok felelni, és e félév végével lesz meg a két lezárt félév.
A mostani szakom érdekel. Kb. kicsi korom óta mozgat meg a dolog, sok más érdeklődési körömet is magában foglalja. Úgyhogy biztosan szeretném. Ugyanakkor csaknem lehetetlen ilyen végzettséggel szakmában elhelyezkedni.
A másik szakkal könnyű elhelyezkedni, de totál hidegen hagy. Még annál is jobban hidegen hagy. Kb. utálnám.
Minden egyetemen két sikeres félév után lehet csak
változtatni
Ha ilyen "rébuszokban" írsz, sajnos nem tudunk
hozzászólni (meg tanácsot adni)
Ha két szakirányt nem akarsz választani, akkor szóba jöhet pl. az, hogy a szabad kreditjeidért a téged érdeklő szakirány tárgyait veszed fel, "a papír miatt" pedig a másikra szakosodsz.
Amikor nekem kellett választani, én is a piacképtelen szak mellett döntöttem, ami érdekelt, de sajnos jött egy nehéz helyzet, amikor munkát kellett találnom, szóval elvégeztem mellé egy tanfolyamot, és így már voltak vállalhatóak a kilátásaim. Nem bántam meg, hogy azt tanultam, amit, de azért másoknak nem biztos, hogy ma (nehezebb gazdasági helyzetben) ugyanezt tanácsolnám.
Két eltérő szak, köze se olyan sok van egymáshoz.
Tudom, hogy két lezárt félév kell. De nálunk kb. ennyi. Meg 30 kredit, amit elfogadhatnak - de annyi bőven lesz -, meg, hogy az akkori - tehát amikor felvételiztem - ponthatároknak megfeleljek. Ez 242 volt, tehát ez is bőven megvan.
Leírom a szakokat. Habár baromira nem akarom felfedni magam, de akár úgy se, hogy X ember között valaki, mert ez az X nem túl nagy szám... Meg van, aki tuti felismer, ha ezt olvassa. Több ilyen is.
Mindegy...
Szóval a könnyűipari mérnöki szak, ami nem érdekelne, habár affinitásom lenne hozzá, mert van benne egy kis kreativitás, és elvben bennem is. De nem izgatna a dolog. Mivel évi 20 csomagolómérnök, meg évi 20 papíripari mérnök még hazánkban is kell, ezért szinte biztos elhelyezkedés.
A másik a környezetmérnöki szak, ami szo-szo érdekel meg valamennyire meg is mozgat, de teljesen lehetetlen a szakmabeli elhelyezkedés, végzés után azonnal lehet tagadni a diplomát, hátha úgy hamarabb lesz munkánk.
Abszolút a "reménytelent " válaszd!!!!! (nehogy már a csomagiolással foglalkozz) A világ elég reménytelen már ilyen szempontból a következő évtizedben hatalmast fordul -vagy vége. Hetesi Zsolt Fenntartható fejlődés- [link]
Hetsi Zsolt fizikus azzal fejezte be az előadását: első lépésben próbáljon mindenki valamilyen kézműves tevékenységet , egyenlőre hobbi szinten elsajátítani.
Ajánlom, biztos vagyok, hogy nagyon fontos lesz a környezet védő és gazdaságos szemléletének kialakítása és a szerint kell tevékenykedni. (privben bővebben írok, ha akarod, itt én sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!