Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon ciki, ha depresszió...

Nagyon ciki, ha depresszió miatt halasztanom kell az egyetemen?

Figyelt kérdés
Egyszerűen minden összejött, muszáj egy kicsit pihennem és összeszednem magam. Semmi sem megy.
2013. ápr. 6. 07:15
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Biztos, hogy nem ciki, ha tényleg betegségről van szó, meg nem mindegy, miből áll a halasztás. Ha úgy látod, hogy nem fogsz minden tárggyal bírni és egy-két tárgyról úgy döntesz, hogy azokat most elbukod és jövőre újra felveszed, az szerintem intelligens hozzáállás. Persze okosan kell kiválasztani a tárgyakat, hogy minél kevesebb csúszást okozzon, hogy most nem tudod befejezni őket. Arra is gondolj, hogy más félévben se fogsz tudni többet teljesíteni, mint most (habár az ember könnyen bevállal ilyesmit, valószínű, hogy nem fog menni). Az nem jó ötlet, ha mindent hagysz a francba, hiszen akkor a következő félévben ugyanebben a helyzetben leszel.

Szóval arra vigyázz csak, hogy ne csak elhalaszd a problémát, hanem oldd meg vagy legalább oszd részekre (tudod: oszd meg és uralkodj). Én kb. egy fél éve folyamatosan úgy érzem, hogy minden össze van jőve, talán egy-két hétnyi olyan idő volt azóta, amikor úgy éreztem, nem állnak hegyekben a halaszthatatlan feladatok. Hiába érzem mindig úgy, hogy ezután könnyebb lesz, nem lesz könnyebb. Ezért csinálom azt, hogy csak elosztom a feladatokat, nem halasztok el mindent.

A másik, ami nekem segít, az a rendszeresség: ha törik, ha szakad, minden nap 8 órát alszom, legalább 3x eszem és heti néhányszor főtt ételt is, ugyanakkor kelek fel minden nap stb. Ez a rendszeresség segít.

2013. ápr. 6. 08:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.

Ezt a félévet halasztanám, de a végére egy év halasztás lesz, mert vannak olyan tárgyaim, amik félévhez vannak kötve és nem vehetem fel összevissza:(

Sajnos lelkileg és fizikailag is kikészültem, muszáj helyrejöjjek nyugalomban.

2013. ápr. 6. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de akkor se csináld azt, hogy fél vagy egy évig nem csinálsz semmit. Oké, tarthatsz egy-két hét pihit, de utána csinálj valami hasznosat: tanulj nyelvet, meg az egyetemmel is haladhatsz, előre készüléssel (nekünk vannak tárgyaink, ahol ez elég jól kivitelezhető, pl. a tárgyhonlapról letöltött diasorok tanulmányozásával), sportolj naponta.
2013. ápr. 6. 16:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem akarok csak úgy otthon ülni..közben tervezek nyelvvizsgát, nyelvtanulást, és reménykedek, hogy legalább ez menni fog. Szeptemberben már szeretnék újra ott lenni.
2013. ápr. 6. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!