Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi nyelvszakra (angol,...

Egyetemi nyelvszakra (angol, német, francia, spanyol, olasz) tényleg csak emelt szintű érettségivel vesznek fel?

Figyelt kérdés

Én így olvastam ki az egyébként elég bonyolult leírásokból.

Németet tanultam általánosban, körülbelül középfokú szinten vagyok, de ez szerintem emelt érettségihez nem elég. És így nem valószínű, hogy felvesznek német szakra, pedig szeretem a nyelvet. Különben is igazságtalannak tartom, mert igaz, hogy angolt és németet sok helyen és magas óraszámban tanítanak, de pl. spanyolt vagy olaszt már nem. Ez egyrészt azt jelentené, hogy a diákoknak már középiskola előtt el kell dönteni, hogy hol szeretnének továbbtanulni, és így is nehéz eljutni emelt szintre, szerintem. Ezért kérek segítséget, mert nem vagyok biztos ebben, hogy van ez? Köszönöm a válaszokat :)

2013. márc. 15. 22:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%
Miért lenne igazságtalan? Nagyon sok iskolában a második nyelv a spanyol/olasz/francia/spanyol, és ott vannak még a kéttannyelvűk is...
2013. ápr. 29. 20:27
 12/13 anonim ***** válasza:
Az orosszal mi a helyzet?
2016. máj. 25. 11:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Latin szakhoz mi kell?
2016. máj. 25. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!