Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A belinkelt közleményen még...

A belinkelt közleményen még változtathatnak?

Figyelt kérdés

[link]

Nálunk mindenki kétségbe van esve, hogy kötelező lesz 1 emelt szintű érettségit tenni, de ebben a közleményben én nem olvastam ilyesmit.

Változtathatnak még ezen vagy már tuti, hogy minden a leírtak alapján lesz?

2009. szept. 14. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kötelező egyenlőre, de a legtöbb egyetem már emelt szintűt kér, vagy olyan magasan van a ponthatár, hogy emelt szintű kell. Elvileg 2011-től kötelező az egyik felvételi tárgyból emelt szint , valamint nem jár plusz pont a középfokú nyelvvizsgáért, csak a felsőfokúért, vagy a második középért.
2009. szept. 14. 18:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Jövőre csak az orvosi és állatorvosi karokra jelentkezőknek kell emelt szintű vizsgát tenni.
2009. szept. 14. 18:31
 3/10 anonim ***** válasza:
2010-ben, romanisztika (spanyol, olasz, francia), germanisztika, anglisztika, orvosi, fogorvosi és állatorvosi karokra lesz kötelező az emelt. De nem árt ha van, mert a jó helyekre enélkül nehéz bekerülni
2009. szept. 14. 18:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Na már most én pénzügy és számvitelre szeretnék menni, eddig nem volt kötelező a matek felvételi tantárgy, de ebben a közleményben 2010-től már az. Mennyi ennek a valóságtartalma? Oszt.főm nem hiszi, hogy valóban kötelező lenne, de én retteg tőle. Nem vagyok rossz matekból, de az angolom már megvan, ami egy nagyon jó eredmény valamint töri emeltet szeretnék tenni....így sokkal nagyobb esélyem lenne a bejutásra, de megrémiszt ez a tájékoztató.......
2009. szept. 14. 18:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak találgatni tudunk.. Az a legbiztosabb, hogyha megvárod decemberben a felvételi könyvet, vagy elolvasod a felvi.hu-n a szakot és akkor minden kifog derülni.
2009. szept. 14. 20:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Jó csak addig szétvet az ideg.....alapból azt nem értem, hogy mit kell ezen ennyit gondolkodni, a tanév kezdetével (azaz szeptemberre ugye)igenis közölniük kellene, hogy mire számítson az ember! Szerintem.
2009. szept. 14. 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, de ez az Oktatási Minisztérium Magyarországon... ezt azért ne felejtsd el:D
2009. szept. 14. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én évfolyamom volt az első, aki ebben a kétszintű rendszerben érettségizett, és bizony utolsó év második félévében, mikor már rég beadtuk a jelentkezésünket még volt olyan tantárgy amiből nem tudtuk mi lesz. Ilyen volt a matek is pl, ment a vita, hogy lesz-e szóbeli rész avagy sem, és nem mindegy, hogy van-e nagyon jól tudjuk. Tehát az csak egy mese, hogy szeptemberben már tudnotok kéne. Egyébként nagyon nem tartom lehetetlennek, hogy pénzügy-re matek kell. Azt javaslom készülj úgy, mint ez a közlemény lenne érvényben és akkor nem érhet csalódás.
2009. szept. 14. 22:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Amúgy a tanárom azt mondta, hogy írjak az adott egyetemnek egy e-mailt ezzel kapcsolatban. Én meg mondom tuti nem válaszolnának, de ő azt felelte, hogy elvégre az egyetemnek is érdeke, hogy minél többen jeletkezzenek......

Szerintetek tényleg megtehetem, hogy írok az egyetemnek? Nem veszik ezt tolakodásnak?

2009. szept. 15. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Dehogy veszik tolakodásnak. A Tanulmányi Osztálynak/Hivatalnak többek között ez a dolga. Nekik írj, vagy az adott kar HÖKjének.
2009. szept. 15. 17:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!