Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Növényorvosi Msc-n a MATE,...

Növényorvosi Msc-n a MATE, Debreceni Egyetem vagy a Szegedi Tudományegyetem a jobb?

Figyelt kérdés
A MATE-n indítanak a Budai Campuson meg a Gödöllői Campuson is képzést, de számomra megoldhatóbb lenne a Budai Campus, az mennyire színvonalas? A felvételi pontokat elnézve a Debreceni Egyetemen van a legalacsonyabb ponthatár már évek óta, ez jelenthet valamit a képzéssel kapcsolatban? Kevesebbet ér így az a diploma? Segítsetek meghozni egy jó döntést pls, köszi köszi

febr. 17. 20:42
A kérdező szavazást indított:
MATE-Gödöllő
MATE-Budapest
Debreceni Egyetem
Szegedi Tudományegyetem
4 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Mindhárom egyetem (MATE, DE, SZTE) színvonalas, de MATE-n erős a gyakorlati fókusz, különösen Gödöllőn, de a Budai Campus is jó, főleg ha számodra kényelmesebb. A Budai Campus kisebb, családiasabb, de a kutatási lehetőségek Gödöllőn erősebbek. DE-n szintén jó a képzés, de a alacsonyabb ponthatár miatt kevésbé versenykoros. A diploma értéke nem feltétlen alacsonyabb, de a hírneve kissé elmaradhat a másik kettőtől. SZTE-n tudományos fókusz, erős kutatási háttér, de kevésbé gyakorlatorientált, mint a MATE.

Budai Campus színvonala elfogadható, de Gödöllőhöz képest kisebb a kutatási infrastruktúra. Ha neked kényelmesebb, nem rossz választás, de Gödöllőn több lehetőséged lehet.

DE alacsony ponthatára jelentheti, hogy kevésbé népszerű vagy könnyebb bejutni, de a képzés minősége ettől még lehet jó. A diploma értéke főleg a saját teljesítményeden és a szakmai tapasztalataidon múlik, nem csak az egyetem hírnevén.

Válassz az alapján, hogy hol tudsz jobban érvényesülni (helyszín, kapcsolatok, gyakorlati lehetőségek). A MATE (Gödöllő) és SZTE tudományos szempontból erősebb, de a DE is jó, ha neked megfelel. A diploma értéke nem csak az egyetemtől, hanem a saját eredményeidtől függ.

febr. 21. 05:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!