Mérnökinformatikára szeretnék tovább menni. A SZE vagy a PTE jobb szerintetek ehhez?
Teljesen mindegy. Nem az fog számítani, melyik intézményben tanultál. Válaszd azt, ami megközelíthetőbb neked vagy ahol van számodra szimpibb szakirány.
Te meg ne beszélj hülyeségeket. Mindenki leszarja, hogy kit hova vesznek fel, nem bekerülni nehéz a legtöbb szakra, hanem elvégezni. És szakmabeliként erősen vitatnám, hogy vajon tényleg az a képzés a legjobb, ahol az ember mindenből rengeteget kell tanuljon ahhoz, hogy egyáltalán átmenjen vagy az, ami inkább egy erős közepes, mellette pedig van kapacitásod a számodra fontos tárgyakból kiemelkedőnek lenni, dolgozni, tdk-zni és más, sokkal értelmesebb dolgokkal foglalkozni, mint a tárgyak teljesítése.
Ahogy az 1-es is írta, a diploma nem garantálja a tudást, a szakma használható tudásának jelentős részét mindenki maga szedi magára. Az a jó, ha erre van ideje egyetem mellett és az egyetemi tanterv csak egy iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogy mit érdemes tudni és milyen témaköröket érdemes megtanulni az adott területen.
BME-n tanultam mesterszakon, a fanatikusokkal ellentétben én nem ajánlanám senkinek. Többet vett el az életemből az a két év baszakodás, mint amennyit az alatta megszerzett, szakma szempontjából fontos tudáshoz adott. Plusz ma már messze nincs akkora presztízse a többi magyar egyetemhez képest, mint anno mikor még 5 éves volt a mérnökképzés.
Szerintem sincs sok értelme variálni.
Inkább válassz egy lazább szakot, de tanulj, mint egy hülye, minthogy ne sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!