Nem lesz késő 27 évesen diplomázni értelmes szakból?
Ez csak év pazarlás. Ha fingod sincs (és neked nincs), hogy mi akarsz lenni akkor menj le dolgozni vagy tanulj ki egy normális szakmát. Ha a szüleiddel laksz akkor még félre is tudsz tenni, ha a munkát választod. Ilyenekkel mint te tele vannak az egyetemek és időközben 20-szor is szakot váltanak. Egyetemre akkor kell menned, ha tudod mi akarsz lenni, nem pedig éveket halasztani és bulizni. Egyetemet pedig még 25-30 évesen is nyugodtan el lehet kezdeni (az ne felejtsd el, hogy már röghöz kötés van és most már időkorlátok is vannak, tehát nem lógathatod a lábad addig amíg megvilágosodsz, hogy én ez akarok lenni).
Ez a baj velünk fiatalokkal, hogy lövésünk sincs, hogy mik akarunk lenni. Rengeteg ismerősöm fog most ráfázni és majd fizethetik az elpazarolt féléveket amit a felsőoktatásban vesztegettek el.
(Nem bántásból írtam.)
1 évre rá kezd el valamelyik másik szakot és akkor nincs ilyen probléma.
Azt meg bőven el tudod dönteni 1 év alatt, hogy melyik lenne jó. Főleg, hogy ezek közül bármelyik jó, ha rendesen csinálod és jó leszel benne, nem is igazán lőhetsz mellé.
Én az 5.5 év bsc+msct is nagyon hosszúnak találom munka nélkül, nem hogy még 3 évet eltölteni pluszban.
Nézd végig milyen szakirányok vannak akkor kb látod, hogy mikkel foglalkoznak. Én jobban csak a villamosmérnökit ismerem, itt is annyiféle szakosodás van, hogy szerintem aki nem menthetetlenül lusta, az megtalálja a magának valót. (távközlés, elektronikai gyártás technológia, mikroelektronika , villamosenergetika, beágyazott rendszerek( ezen belül is hardveres vagy szoftveres rész, irányítástechnika stb. )). .A gépészt nem ismerem annyira, de ott talán könnyebben átláthatóak/elképzlehetőek a dolgok, villanyon meg idő kellhet, míg megbarátkozol az elektronok lelkivilágával. Na meg villanyon nincs műszaki rajz, cserébe annyit programozol amennyit szeretnél(esetleg többet, ha nem szeretnél :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!