Értelmes/sokat mondó/oktató/elgondolkodtató filmek?
Címeket gyűjtök akár dokumentumfilm, akár "kitalált" film, akár történelmi, akár földrajzi vagy bármi filmekről amiből tanulni lehet, okosodni vagy simán elgondolkodni a nagyon lényeges mondanivalóján. Nagy szükségem lenne rá, ezért örülnék ha felállítanátok ilyen listákat amik szerintetek ide tartoznak ebbe a "kategóriákba".
(Tipp: Forrest Gumptól kezdve a Bolygónk a Földig szerintem mindkettőből rengeteget lehet tanulni, ezzel a példával arra céloztam hogy nem kizárólag dokumentumfilmekre pályázok)
Remélem egy igencsak felkapott kis téma kerekedik ide több oldallal, szeretném ha nem csak én, de utánam még rengeteg ember élvezhetné az itt összegyűjtött kis kedvenceket.
Kurosawa: Álmok
Bíbor és fekete
Amélie csodálatos élete
The fourth wise man
Napfivér, Holdnővér
Szemvillanás alatt
Felettünk a Föld
Út a vadonba
Komfortos mennyország
Veronika meg akar halni
The way back
Színes fátyol
Legenda vagyok
Viharsziget
Eredet
A nővérem húga
A csíkos pizsamás fiú
Az árva
A Faun labirintusa
Melankólia
Benjamin Button különös élete
Ne engedj el
Szerintem ezek elgondolkodtató filmek.
Harcosok klubja
Békés harcos
Gran Torino
Nincs bocsánat
Néhány a számomra érdekesek közül.
Ez nem egy toplista, csak most épp ezek ugrottak be.
-Egy csoda teremtése
-Tizenkét dühös ember
-Szentjánosbogarak sírja (igaz, ez rajzolt film, de van legalább annyira megrendítő, mint egy élőszereplős, sőt...)
-A remény rabjai
-Halálsoron
-Amadeus
-Oldboy
-Memento
-Hetedik
-A viharsziget
-Mások élete
-K-Pax
-Legbelső félelem
Amerikai história X
Bábel
Világok arca: Baraka
Táncos a sötétben
Holt költők társasága
Út a vadonba
Életrevalók
Nader és Simin - Egy elválás története
Mary és Max
A zongorista
A hullám
Otthonunk
A Tégla
p.s I love You
A Titok
Da Vinci kód
Angyalok és démonok
(többi Dan Brown könyv, ha esetleg még nem olvastad volna őket)
Étkek, tények és tévhitek (új címe, azt hiszem, Tények a tányéron, Spektrumon megy)
Holt költők társasága
Maléna
A hullám (Die Welle). Ez utóbbi félig meddig igaz történet, nagyon nagyon ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!