Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik 2. szakmát...

Szerintetek melyik 2. szakmát rakjam le és miért? Értelmes emberek írjanak kérem, akiknek már van munkatapasztalatuk az alábbi szakmákban.

Figyelt kérdés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző (képzési idő: 1 év) 52 344 01

Villanyszerelő (képzési idő: 2 év) 33 5216 03

CNC forgácsoló (képzési idő: 2 év) 31 521 02

Az első szakmám "Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető".

(Ezzel eléggé lehetetlen elhelyezkedni a mai világban, ezen a területen, még ha ért hozzá az ember akkor is!)

2012. ápr. 24. 00:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Most 3 dolog jutott eszembe elsőre:

Nem tudom hány éves vagy de szakmámba vágó, sikeres okj-s vizsga után, majdnem negyvenes, munkanélküliként tudom, hogy ha nincs tapasztalatod mindegyik szakmában marhára nehéz lesz elhelyezkedni. Az én okj-s-omat is körberöhögik mert nincs akkora gyakorlatom.

Habár mindig sírnak, hogy az országban kevés a jó szakmunkás, szakember az utolsó kettőbe nem vágnék bele. Ezek mind kényszervállalkozók lesznek vagy kikötnek valami kókler vállalkozónál, akik nem jelentik be, alul fizetik az embereiket. Már ha van meló. Nem vagyunk ipari ország (cnc), meg az embereknek pénzük sincs, szakembert, szerelőket meg inkább ismeretség, vagy mások ajánlásával szereznek. Odáig el kell ám jutni, meg gyakorlatot szerezni.

A pénzügyest választanám. Álláskeresőként sokszor botlok bele ilyen hirdetésekbe, jó néhány helyre el lehet vele menni de hát a gyakorlatot mindig követelik.

Én a helyedben maradnék a szakmámban és ott tanulgatnék valami mást, de oda vágót.

2012. ápr. 24. 02:25
 2/2 A kérdező kommentje:
22 vagyok, köszi a választ!
2012. ápr. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!