Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jár valaki japán szakra...

Jár valaki japán szakra bármilyen felsőoktatási intézményben Magyarországon?

Figyelt kérdés
ELTE, Károli Gáspár, Buddhista Főiskola - jár közületek valaki ide? Minden információ érdekel, kell-e előképzettség japán nyelvből a felvételihez, milyenek a tanárok, tanórák, hogyan vannak a minorok... bármilyen segítséget nagyon szívesen vennék! Végzős gimnazista vagyok, és a japán kultúra, történelem és persze elsősorban a nyelv iránti érdeklődésem révén erősen gondolkozom a fent említett iskolák valamelyikén. Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 6. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kell előképzettség, vagyis én nyelvtudás nélkül jöttem. A tanárok szó-szó, van köztük elég szigorú, de alapjába véve egyik sem vészes. Az órák nekem nagyon tetszenek, én eléggé japánmániás vagyok:) persze az alapozó bölcsész órák dögunalmas.
2009. szept. 6. 20:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! ^^ Megkérdezhetem, melyik iskolába jársz?
2009. szept. 6. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Károlira. Ja a minorok úgy működnek, hogy felveszel egy második szakot a második évben, de ha ilyen reklámszakra mész pl. angol akkor már elsőben is tantárgyakat kell felvenned hozzá. Ha van még kérdésed nyugodtan írj
2009. szept. 7. 00:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget ^^ Van ám még kérdésem :D Úgy hallottam, Károlin van egy ilyen ún. 0. évfolyamos előképzés, ahol csak a nyelvet tanítják. Ez tényleg így van?
2009. szept. 7. 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen van ilyen, de én nem voltam:)

Rohadt drága, ha van rá keret vágj bele, de ha szorgalmas vagy akkor rögtön kezdj az egyetemmel, ott is megtanulhatod mindezt. Te hasonlítasz rám, te is mániás vagy, tehát szerintem menni fog:D AMúgy ha érdekel, és szereted a nyelvtani részét, meg a jeleket, akkor kis túlzással bekerülni nehezbb, mint elvégezni

2009. szept. 8. 01:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Nahát, ez nagyon jól hangzik ^^ Úgy érzem, a szorgalommal nem lesz gond, csak engem olyanokkal riogattak, hogy Károlin elvárják, hogy az ember alapból tudjon japánul T-T De ezek szerint rémhírek voltak ^^ Köszönöm szépen a segítséget ^^ (Már csak ELTEst kéne kifaggatnom :D)
2009. szept. 8. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt csak azért mondják, hogy kipengesd a sok lóvét nekik. Nyilván ők előnyből indulnak, de be lehet simán hozni. Viszont második évtől kell tanulni egy másik keleti nyelvet.. az a nagy móka:D
2009. szept. 9. 12:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Hűha, ezt nem is tudtam XD
2009. szept. 9. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!