Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez hallgatói szerződés szegés...

Ez hallgatói szerződés szegés lenne?

Figyelt kérdés

Teszem azt valakinek vagy egy középfokú szakmája, amit rendes nappali tagozaton szerzett. Legyen pl pék, ám még okosabbnak érzi magát, és az illető továbbtanul, szerez egy tanári diplomát állami ösztöndíjasként. Egyszer csak kap egy telefont mondjuk Angliából, hogy keresnek egy péket. Persze itthon se tanítani, se pékségbe nem dolgozik. Elmegy oda kenyeret sütni, nem tanítani, vagyis nem abba szakmába dolgozik, amit felsőoktatásba tanul. Ezzel megszegte amit az orra a dugtak X évvel azelőtt és aláírt?

Jó lehet hogy kicsit elvont a példa, mert aki tanár az nem valószínű, hogy péknek tanul, de igy jól érzékelhető és érthető szerintem, hogy mi is lenne a kérdés értelme.

2013. febr. 2. 17:04
 1/4 reptoid ***** válasza:
100%
Magával azzal, hogy kimegy, nem szegi meg, de ha nem dolgozik itthon x évet, akkor igen. Függetlenül attól, hogy pékként vagy tanárként dolgozik kint. Az itthoni éveket is ki lehet váltani péki munkával, nem muszáj tanárival.
2013. febr. 2. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen nem az számít, hogy a megszerzett diplomába dolgoz itthon hanem itthon legyen bejelentett munkahelyed akár takarítói állást.

Ez érvényes külföldre, szóval az lenne.

2013. febr. 2. 17:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Na, így már világos. Köszönöm.
2013. febr. 2. 17:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Bárhová mehetsz, csak az a lényeg, hogy 20 év alatt (tehát nem 20 évig, ezt nem akarja senki sem megérteni) x időt ledolgozz = fizess adót, bármilyen szakmában.

Egyébként én is ellene vagyok.

2013. febr. 5. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!