A hallgatói szerződéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. HOgy is van ez a képzésváltás?
Ez engem is érdekelne. Én meg pont orvosira szeretnék menni, és ez szintén újrafelvételivel jár.
Ha megtudsz valamit írj!
Köszi.
Hát, ha orvos- és egészségtudományi képzési ágon belül vagy, mondjuk mentőtiszti vagy ilyesmi, akkor kérheted az átvételt, de pl ETK-ról ÁOK-ra nem szoktak átvenni embereket. Nekem, ha nem akarok 500ezret kipengetni, szintén nem lehet váltani, mivel a magyar-töri bölcsészettudományi terület.
Meg van kötve a kezünk.
Szerintem nem kell fizetned, ha pl. szeptembertől másik szakon folytatod tanulmányaid. Itt a lényeg, hogy továbbra is tanulsz és az új szak féléveinek száma lesz mérvadó a szerződésben. Én így látom. Valamint, ha nem tanulsz tovább, akkor elvileg mentesíthető vagy a fizetési kötelezettség alól, ha hazai munkaviszonyt létesítesz a képzési időnek megfelelően.
UI: Nem akarom az ördögöt, a falra festeni, most még 500 ezer forintot kell fizetned, de egy év múlva már egy milliót. Meg minél később adod be a derekad, hogy tényleg nem akarod csinálni, annál több pénz, idő, energia.
Az Oktatási Hivatalt kérdeztem meg, úk küldték ezta választ, hogy ha más képzési ágban akarok továbbtanulni, akkor igenis fizetnem kell.
Ezt a munkás dolgot még megkérdezem...
És lehet, hogy akkor több pénz, de a szüleim nem engedik, nekünk már 500 ezer is nagyon sok, akkor inkább itt maradok és tanulok.
Köszi az infót.
Tudom, hogy sok, hiszen egy átlag magyar embernek ez rengetek pénz. Én örülök, hogy maradsz, sokra viheted még.
Üdv!
Munkavállalással is kivitelezhető nem? (szerződés 10. pontja)
Az a baj, hogy semmi konkrétumot nem írnak, hogy mikorra kell visszafizetni, illetve a mikor kell elkezdeni dolgozni, amely alapján törleszted, az igénybe vett félév(ek) dupláját.
Utolsó!
Szerintem lehetne hivatkozni a szerződésre. (5. pontja)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!