Hallgatói szerződés? valaki leírná nekem részletesen hogy van ez? Nem mehetek külföldre dolgozni?
valaki leírná nekem részletesen hogy van ez??
Nem mehetek külföldre dolgozni??
az oklevél megszerzését követő 20 évben a képzési időd kétszeresét Magyarországon kell dolgozni persze bejelentve :-)
Amelyik nő szül 3 gyereket, az mentesül a fizetési kötelezettség alól
Aki halmozottan hátrányos helyzetű, az is
Aki katonai szolgálatot vállal, annak 1 év szolgálat kettőt ér
ha nem végzel a képzési időd másfélszeresén belül, akkor vissza kell fizetned a folyósított állami ösztöndíj 50%-át
ám ki tudhatja, miféle rendszer lesz itt 20-25 év múlva... nem sok időt jósolok én ennek a rendszernek
Én sem jósolok sok időt ennek a rendszernek, hiszen nincs más kapitalista (már amennyire) ország, ahol ingyen lenne a felsőoktatás, főleg ennyi embernek. Itt is abszolút fizetős oktatás van tervbe véve, úgyhogy örüljetek amíg lobogtatják a hallgatói szerződést. Azt kétlem, hogy bármi olyan történne ami miatt nem kell 20 év múlva fizetni, vagyis totális államcsődre, vagy apokalipszisre ne vágyjunk már:D
De mehetsz külföldre dolgozni, ez miatt nem kell aggódni. Ott legalább pénzt is lehet keresni.
Az a baj hogy ha külföldre mész azért abból sem 100% hogy vissza tudod fizetni, mert élni is kell meg ha lesz családod őket eltartani. Nem sokan tehetik meg sztem hogy pl a külföldi fizetés felét minden hónapban elteszik hogy gyűljön. És ha nem tudod kifizetni akkor mi van? Le kell ülnöd fogdában az összegnek megfelelő időt? Vagy mi?
Nem kellene ide szerződés, jobb lenne ha olyan oktatási rendszer lenne mint más országokban. Fizetős. Igen. És nem kell felháborodni mert sokan egyetemi évek alatt csak buliznak kocsmáznak és ezek tanulnak ingyen. A mi szüleink adójából. Ha fizetniük kellene legalább látnák a tetteik súlyát és komolyan vennék az egyetemet. Ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!