Felsőoltatási hallgatói szerződés, röghöz kötés, ha megbukok, fizethetek?
Szóval a tanult év 2szereést kell itthon dolgozni 20 éven belül, vagy visszafizetem az összeget. Namost, ez oké, szarok bele, ha úgy van visszafizetem. Viszont: "átalányként megfizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíj vagy állami részösztöndíj 50%-ának megfelelő összeget a Magyar Államnak, ha az első pontban meghatározott határidőn belül nem szerzi meg a magyar állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott képzésben az oklevelet, vagy"
Vagyis , ha időközben megbukok, akkor fizethetek?
Ha félbehagyod a tanulmányaidat, tehát megszűník a hallgatói jogviszonyod, fizetned kell. Ez több okból is előfordulhat:
-rossz tanulmányi eredmény
-egyéb, személyes okok
Hozzáteszem, hogy a bukásért önmagában nem kell még fizetni, csak akkor ha a bukás azzal jár, hogy el is bocsátanak. A bukásért akkor kell közvetetten fizetni, ha túlcsúszol a képzési idő másfélszeresén, de akkor azt hiszem csak a felét kell visszatéríteni.
Na ez az én sem értem miért a röghözkötésen akadnak ki és nem ezen.
Én úgy tudom, hogy ha a képzés idejének 1,5 szeres ideje alatt nem tudod teljesíteni akkor kell visszafizetned.
"Szóval a tanult év 2szereést kell itthon dolgozni 20 éven belül, vagy visszafizetem az összeget."
Hmm. Szerintem a költségek megváltása hazai munkaviszonnyal nem "a tanult év" 2x-e, hanem az adott képzés teljes idejének 2x-e alatt lehetséges.
Az is érdekes, hogy a szerződés azt mondja, hogy:
- 20 év alatt dolgozd le a "tanult év" 2xesét
- Tanult év: állami képzésben max. az ajánlott képzési idő x 1,5, lefelé kerekítve.
Pl. 7 féléves képzés x 1,5 =10 félév (lefelé kerekítve)
10x2=20 --> tehát dolgozd végig mind a 20 évet..
Egyébként az előző hozzászólónak: pl. a külföldi tanulmányok, tartós betegség stb. esetén (erasmus is benne van) nem számítanak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!