Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak én vagyok ilyen gyenge...

Csak én vagyok ilyen gyenge képességekkel megáldva, hogy ha időben el akarom végezni az egyetemet, akkor nem marad semmi szociális életem?

Figyelt kérdés
Pedig azt mondják az egyetemnek a bulizásról is szólni kellene.
2013. jan. 26. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen egyetem, hanyadéves vagy, milyen jól akarod elvégezni, dolgozol-e mellette, milyen középiskolába jártál és ott milyenek voltak a jegyeid?

Ezek fontos tényezők, nagyon változó lehet, hogy mennyit kell tanulni az egyetemen, mennyi időd marad. Én a BME-re járok informatikára, a jól akarom elvégezni, nem dolgozom, nagyon erős gimiből jöttem matektagozatról és ott sem voltam gyenge. Így az első egy-másfél év lébecolás volt, utána nagyon bedurvult (mert elfogyott a középiskolai előny, mivel már nem matematikai tárgyak voltak főleg).

De én azt javaslom, hogy inkább felejtsd el a bulizást és tanulj, többet fog érni a diplomád.

2013. jan. 26. 20:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Pénzügy és számvitelt tanulok(nem gagyi helyen), és a vége felé járok a képzésnek. Úgy néz ki, hogy sikerül időben elvégezni (egy év csúszás az általános, és akkor egészen kényelmessé válna), és hát... a félévben volt 12 vizsgám, még kettő volt hátra, és a végére maradt a neheze, úgyhogy ezért fakadtam ki az imént, és tettem fel a kérdést. :\

Főleg így a vizsgaidőszakban, már azzal is gondom van, hogy nem mozgok eleget, mert egész nap tanulni kell, és pár méter futás kifáradok, meg pár fekvő támasztól. Ez elég lelombozó, annak tükrében, hogy középiskolában mennyire szerettem sportolni. Na de , most ha sikerül ez az utolsó két vizsga, akkor utolsó félévre már nagyon kevés kreditem marad, úgyhogy lesz időm rendbe szedni egy kicsit magam, de most nagyon rossz állapotban vagyok.

Köszönöm a választ!

2013. jan. 26. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a BGF-re jársz? Én idén kezdtem el, és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy fogom elvégezni időben, ha eddig 3 tárgyból húztak meg. Ebből már kettőt sikerült teljesítenem, hétfőn jön a harmadik, és nagyon remélem, hogy menni fog. Hogy csináltad eddig?
2013. jan. 26. 23:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Szegedre járok, nem tudom, lehet, hogy a BGF nehezebb. Mi nem megy? Kalkulus / Mikro? Kalkulussal eléggé meggyűlt a bajom, csak utóvizsgán sikerült. Szerencsére mikroökonómiából volt némi alapom középiskolából.
2013. jan. 26. 23:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát nem mindenki egyforma. Valaki könnyebben tanul, valaki meg nem.

Ha neked a bulizás és a tanulás nem megy egyszerre, akkor választani kell, hogy mi a fontosabb.

De az is lehet, hogy vmit rosszul csinálsz.

Nekem marad időm mindenre, pedig nem egyszerű szakra járok (orvosi). Vagy jobban osztom be az időm, vagy más fogalmunk van a bulizásról és a szociális életről, vagy tényleg jobbak a képességeim.

Hogy tanulsz? Mit jelent az, hogy semmi szociális életed nem marad?

Mit jelent neked a rendszeres bulizás (hol, heti hány alkalom stb)?

2013. jan. 28. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!