Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanul valaki szociális gyermek...

Tanul valaki szociális gyermek és ifjúságvédelmi ügyintézőnek?

Figyelt kérdés
Tudnátok írni ezzel kapcsolatban? Felsőfokú vagy középszintű szakképesítés? Szeretitek és ajánlanátok másoknak? És ha igen, miért?

2013. jan. 7. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Régebben elég jó papírnak számított, mára azonban már szinte mindenütt a főiskolai végzettségre van szükség az elhelyezkedéshez. Én is elvégeztem utána. Az OKJ is megszűnik hamarosan. Régebben felsőfokú OKJ-nek számított, mára már középnek. Szociális Irodán dolgoztam vele, önkormányzatnál.
2013. jan. 8. 00:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Kicsit pontosítanék. A szakképesítés szerepel az új OKJ-ban is (lásd például itt: [link] és itt: [link]

55-ös OKJ-kódja van, ami azt jelenti, hogy ez egy emelt szintű szakképesítés.

Még annyi, hogy az új OKJ szerinti képzések előre láthatólag szeptembertől indulnak.

2013. jan. 8. 08:27
 3/4 anonim ***** válasza:

A gyakorlat és az elmélet között azonban nagy a különbség.

Budapesten a munkáltatók már inkább középfoknak veszik, és nem nagyon lehet elhelyezkedni vele. Ezért végeztem el én is a főiskolát.

Jobb az esély az elhelyezkedésre a szoc. asszisztensi, a szoc.ápolói, a dajka, a gyógyped. asszisztensi OKJ végzettségekkel. Mi együtt kezdtük a szoc.asszisztensekkel, és második évtől vált ketté a csoport.

2013. jan. 8. 17:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2013. jan. 8. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!