Ha valaki hivatásának érzi a környezetvédelmet, merre tovább?
Én erre tudom a választ. Most arra vagyok kíváncsi, ti mit gondoltok.
Ingyenes kérdésfeltevő oldal ezt kibírja. Még az is lehet, hogy valakinek segítünk ezzel. :)
Nos, szerintem el kell végezni egy vegyész- vagy biomérnöki szakot. Biomérnöki szakon többhelyütt van környezetvédelem szakirány. Utána el kell helyezkedni a vegyiparban, és próbálni kell ostromolni a környezetvédelmi ipart, hátha "befogad". Biztos gyorsabban, mint egy környezetmérnököt.
Vagy szerintem a biológia szak elvégzése is jó PhD-ig, vagy a kémia szak. Ezekkel kutathatsz majd.
Vagy valamilyen hagyományos mérnök és környezetvédelmi szakmérnöki. Itt megint az van, hogy elhelyezkedsz a szakterületeden, és próbálsz a környezetvédelemben, hátha sikerül.
Én így látom.
Csak volt és van is egy ilyen indíttatásom, hogy kíváncsi vagyok, ti hogyan gondoljátok.
Esetleg tapasztalatok?
Klímaváltozás?? Én abban nem is tudom, higyjek-e. :D
Inkább a vizek minőségének védelme, fényszennyezés enyhítése, városok és gyárak környékének levegőjének védelme, talaj védelme, a hulladék kezelése stb.
Amúgy nem az volt a kérdés őszintén, hogy megéri-e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!