Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen irányba? . A tanulmányi...

Milyen irányba? . A tanulmányi eredményeim jók, kitűnő vagyok. Gondolkodom, milyen irányban érdemes egyetemeket nézni, mert még csak annyit tudok, hogy, szeretnék egy stabil, viszonylag jól kereső állást. Folyt köv.

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 6+1 osztályos gimnáziumba járok 11. osztályba (Szent Imre Gimnázium, Esztergom /a régi egomi István, már ami maradt belőle/).

Úgy érzem a logikám és a problémamegoldó képességem kifejezetten jó.

Matekból elég jó vagyok, és a fizika is elkezdett érdekelni.

Valamilyen szinten az info is érdekel, de úgy tudom, azzal nem érdemes gondolkodni.

Idén nyelvvizsgázok németből, jövőre angolból, de a gimnázium végére legalább németből megcsinálom a felsőfokút is.

Nekem ajánlották a gépészmérnök szakot többen is. Ez tényleg ilyen jó lehetőség, ha rendesen megtanulja az ember?

Nagyon örülnék, ha személyes tapasztalatokat is írnátok, azt hiszem lenne majd még pár kérdésem..

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. jan. 13. 19:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Minden infót a szakról itt megtalálsz:

[link]

A bérollóban pedig tavalyi kimutatás szerint a hajómérnökök kerestek a legjobban, 800 000 ft-os átlag fizetéssel, ha jól emlékszem (műszaki területen).

De ha esetleg nem érdekel a műszaki terület tudom ajánlani a pénzügy-számvitelt, azzal el is lehet helyezkedni, meg jó pénzt is lehet vele keresni.

2013. júl. 16. 21:40
 12/20 anonim ***** válasza:

Egyébként a 800 000-res fizetést HVG-ben olvastam, neten sajnos nem találom, hogy alá tudjam támasztani. :)

De ha találok valami hasznosat belinkelem.

2013. júl. 16. 21:46
 13/20 A kérdező kommentje:

thx :)

inkább a műszaki területek a nekem valók :)

2013. júl. 16. 21:47
 14/20 anonim ***** válasza:

[link]

Speciális műszakiak. A csoportot igen vegyes foglalkozások alkotják, ide tartoznak például a gyártásfejlesztők, a műszaki beruházók, a légi irányítók, a légijármű-vezetők és a hajómérnökök is. A viszonylag magas csoport-átlagkereset a kiugróan jól, a többieknél 300-400 ezer forinttal jobban fizetett légijármű-vezetőknek és a hajómérnököknek köszönhető, akiknek átlagkeresete 743 ezer forint.

2013. júl. 16. 21:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Mérnököket keresnek, de azokat nagyon!!!

Gépészmérnöki, mezőgazdasági, élelmiszeri, stb...

2013. júl. 17. 11:14
 16/20 anonim ***** válasza:

2 gépész haverom van, egyik sem helyezkedett el fél év alatt nem sikerült nekik elhelyezkedni...Kénytelenek voltak 100 000-ért elmenni dolgozni sorra...Nem tudom honnan veszitek, hogy a gépészeknek jövője van. Mert ezt hallottátok? Vagy talán én élek rossz helyen?

Aminek jövője van: infós szakok (műszaki, gazdasági informatikus), villamosmérnök, meg amit tegnap linkeltem. :)

2013. júl. 17. 15:36
 17/20 anonim ***** válasza:

2 gépész haverom van, egyik sem helyezkedett el fél év alatt...Kénytelenek voltak 100 000-ért elmenni dolgozni sorra...Nem tudom honnan veszitek, hogy a gépészeknek jövője van. Mert ezt hallottátok? Vagy talán én élek rossz helyen?

Aminek jövője van: infós szakok (műszaki, gazdasági informatikus), villamosmérnök, meg amit tegnap linkeltem. :)

2013. júl. 17. 15:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Hajómérnök persze, hogy sokat keres, mert csak külföldön tud elhelyezkedni:D
2013. nov. 16. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Hajó meg repülőmérnök fizetés lehet kiugróan magas, de úgy dolgozhat itthon összesen 50 ember ilyen munkakörben. Tehát nem érdeme arra "gyúrni", hogy ezt elvégzed és itthon szépen keresel vele 500-800 ezret, vicces is lenne :D Akkor minden gépész és rokon területeket érdeklő ember ezeket menne tanulni...
2013. nov. 16. 23:44
 20/20 A kérdező kommentje:
a gépészmérnök lesz a nyerő :)
2014. jan. 1. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!