Milyen irányba? . A tanulmányi eredményeim jók, kitűnő vagyok. Gondolkodom, milyen irányban érdemes egyetemeket nézni, mert még csak annyit tudok, hogy, szeretnék egy stabil, viszonylag jól kereső állást. Folyt köv.
Jelenleg egy 6+1 osztályos gimnáziumba járok 11. osztályba (Szent Imre Gimnázium, Esztergom /a régi egomi István, már ami maradt belőle/).
Úgy érzem a logikám és a problémamegoldó képességem kifejezetten jó.
Matekból elég jó vagyok, és a fizika is elkezdett érdekelni.
Valamilyen szinten az info is érdekel, de úgy tudom, azzal nem érdemes gondolkodni.
Idén nyelvvizsgázok németből, jövőre angolból, de a gimnázium végére legalább németből megcsinálom a felsőfokút is.
Nekem ajánlották a gépészmérnök szakot többen is. Ez tényleg ilyen jó lehetőség, ha rendesen megtanulja az ember?
Nagyon örülnék, ha személyes tapasztalatokat is írnátok, azt hiszem lenne majd még pár kérdésem..
A válaszokat előre is köszönöm.
Minden infót a szakról itt megtalálsz:
A bérollóban pedig tavalyi kimutatás szerint a hajómérnökök kerestek a legjobban, 800 000 ft-os átlag fizetéssel, ha jól emlékszem (műszaki területen).
De ha esetleg nem érdekel a műszaki terület tudom ajánlani a pénzügy-számvitelt, azzal el is lehet helyezkedni, meg jó pénzt is lehet vele keresni.
Egyébként a 800 000-res fizetést HVG-ben olvastam, neten sajnos nem találom, hogy alá tudjam támasztani. :)
De ha találok valami hasznosat belinkelem.
thx :)
inkább a műszaki területek a nekem valók :)
Speciális műszakiak. A csoportot igen vegyes foglalkozások alkotják, ide tartoznak például a gyártásfejlesztők, a műszaki beruházók, a légi irányítók, a légijármű-vezetők és a hajómérnökök is. A viszonylag magas csoport-átlagkereset a kiugróan jól, a többieknél 300-400 ezer forinttal jobban fizetett légijármű-vezetőknek és a hajómérnököknek köszönhető, akiknek átlagkeresete 743 ezer forint.
Mérnököket keresnek, de azokat nagyon!!!
Gépészmérnöki, mezőgazdasági, élelmiszeri, stb...
2 gépész haverom van, egyik sem helyezkedett el fél év alatt nem sikerült nekik elhelyezkedni...Kénytelenek voltak 100 000-ért elmenni dolgozni sorra...Nem tudom honnan veszitek, hogy a gépészeknek jövője van. Mert ezt hallottátok? Vagy talán én élek rossz helyen?
Aminek jövője van: infós szakok (műszaki, gazdasági informatikus), villamosmérnök, meg amit tegnap linkeltem. :)
2 gépész haverom van, egyik sem helyezkedett el fél év alatt...Kénytelenek voltak 100 000-ért elmenni dolgozni sorra...Nem tudom honnan veszitek, hogy a gépészeknek jövője van. Mert ezt hallottátok? Vagy talán én élek rossz helyen?
Aminek jövője van: infós szakok (műszaki, gazdasági informatikus), villamosmérnök, meg amit tegnap linkeltem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!