Biológia iránti érdeklődéssel milyen egyetemi szakra érdemes menni, amiből meg is lehet élni?
Figyelt kérdés
Orvosira sajnos már késő jelentkeznem, a biológusiról pedig sokan le akarnak beszélni, így kezdem elveszteni a hitem, hogy biológus legyek. Ezen kívül érdekel még a csillagászat, a földrajz, de sajnos matekból nem vagyok és nem is voltam jó soha.2009. aug. 28. 12:33
1/6 anonim válasza:
hát a biológusi tényleg nem egyszerű, de ha van ambíciód és kitartásod, akkor menni fog :)
Magyarországon biológusi diplomával egyébként csak az immunológia meg molekuláris biosz, meg hasonló területeken lehet elhelyezkedni, ott sem egyszerű
2/6 anonim válasza:
Biológiával ami van orvosi, eü fősuli, kertészet vagy valami agrár, biológus, élelmiszer iparihoz is kell stb. De azt is megpróbálhatod ha előbb valami használhatót akarsz,hogy OKJ-n végzel valamit.
Most ezek jutottak eszembe.
3/6 anonim válasza:
Engem most vettek fel a DE-TTK biológia szakra, mondták a szakosodással kapcsolatban, hogy érdemes biológia tanárnak menni, mert azt kevesen választják! Mondjuk én ökológiára megyek:P Csak gondoltam érdekel...!:)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Igazából hozzám is legközelebb a biológusi áll. Az ökológia az én fantáziámat is megmozgatja, de valószínűleg én a molekuláris biológiát választanám,illetve az asztrobiológiát, de én úgy tudom,hogy azt nem oktatják piciny hazánkban.Tanár viszont én személy szerint nem lennék. Az a baj,hogy agrár végzettséggel se nagyon lehet elhelyezkedni manapság.Hát nem tudom, de ha jó lennék matekból,akkor valószínűleg valami mérnöki, mondjuk biomérnöki szakra mennék. Nem egyszerű a helyzet egyik szaknál sem.
2009. aug. 28. 13:45
5/6 anonim válasza:
Gyere az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre.Nagyon érdekes,azis igaz hogy nagyon sokat várnak el...Ha jó vagy abba amit csinálsz akkor eltudsz helyezkedni szerintem.énisodajárokam csak fizika szakra.És biológián belül nagyonsok féle szakirány van.
6/6 anonim válasza:
Én a NYME-TTK-ra jelentkeztem, mert olvastam valahol, hogy mostanában nagyon kevesen választják a term.tud.-os szakokat. A legközelebb a biológia áll hozzám. Most olvasom a kommenteket, hogy nem igazán lehet ebből megélni. Szerintem meg ugyanez a vélemény a jogi vagy a gazdasági szakokról is. Ha jó vagy, akkor mindegy, hogy milyen egyetemen és milyen szakon végeztél, jó munkákat fogsz kapni, amit meg is fognak fizetni. A lényeg az, hogy csináld azt, amit szeretsz, és csak magadra hallgass, mert senki sem fog tökéletes választ adni a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!