Ti hogy bírjátok ki a vizsgaidőszakot? Őszintén!
Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogy bírjátok ki a vizsgaidőszakot?
Hogy telik egy napotok?
Mennyire durva?
Mi az ami ilyenkor motivál titeket?
Őszintén érdekel, hogy ki mennyire tanul? Pl: annyira hogy ösztöndíjra pályázik, vagy épp hogy legyen meg a kettes?
Szakot és kort is írhattok! :)
Én ösztöndíjra is pályázom, meg jól szeretném megcsinálni a feladatomat, amit sokak szerint túlzásba viszek, szerintem pedig csak régen vittem túlzásba, mára már megtanultam lazítani, meg ha valami nem megy, elfogadni. De emberileg igyekszem mindent megtenni.
A tárgyak fele évközi jegyes volt. A zh-kra próbáltam akár 1-1.5 héttel előbb tanulni. Így egyik nap se kellett megerőltetnem magam, ráadásul így jobban meg marad, mintha utolsó nap "rohamtanulnék".
Most a vizsgáimat elosztottam, így lényegében egész vizsgaidőszakban vizsgázom. Viszont mindenre van pár napom.
ez az ötödik vizsgaidőszakom, így már hozzászoktam, nem visel meg annyira. lehetne rosszabb is. egyébként matek bsc, pont holnap megyek geometria vizsgára, még azt olvasgatom. legalább hármast szeretnék, de a kettestől sem sírnám tele a párnámat. :-)
jövő héten statisztika meg halmazelmélet, azután csillagászat, meg még egy diffegyenlet beadandót is le kéne küzdenem.
összességében igazából nem érdekel az ösztöndíj, próbálom a lehető legjobb jegyet szerezni mindenből, de ha a többiek jobbak voltak, akkor övék a lóvé. ennyi...
Nekem is ez az 5. vzsgaidőszakom már. Még 2 vizsgám maradt január végéig. Ezeket egy hétre akartam besűríteni, de rájöttem, a "lassan járj tovább érsz" néha valóban igaz mondás lehet, ezért betettem őket inkább két külön hétre, így nem kell éjszakázva rohanni a tanulással és sírógörcsöt sem kapok, hogy már csak egy éjszakám van a vizsgáig és semmit nem tudok. Egyébként igen pánikolós fajta vagyok, tehát nálam ha nincs 3-4 nap két vizsga között, akkor idegbetegség van! :)
Ha pánik helyzet van, akkor felkelek, tanulok, eszek, tanulok eszek, alszok (vagy nem alszok), kelek, tanulok, eszek, stb. Vizsga előtt is felkelek korábban még párszor elolvasgatom, aztán mehet.
Ha nincs pánik helyzet, akkor felkelek reggel, jövök megyek, eszek, délután megtanulok pár tételt, este időben lefekszek. Utolsó este még mindent átnézek és nyugodtan fekszek le aludni, reggel még átfutom és megyek vizsgázni.
Ja, és MINDIG minden vizsga előtt a párnám alatt van a tételsorom, hogy a fejembe szálljon reggelre. :D Lehet hülyeség, de ez nálam ilyen babona féle, ahogy az is, hogy csak is egy tollal vizsgázom már lassan harmadik éve. Ebben van a tudás. :P És tényleg, ha másikkal mentem meg is vágtak, tuti a toll hibája... :D
Egyébként jó jegyekre hajtok, legyen egy kis zsebpénzem az ösztöndíjból. Az 1-es ugye nulla, a 2-est nem szeretem mint számot, a 3-assal már boldog vagyok, ha ennél jobb, akkor meg ne is beszéljünk róla! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!