Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jár/járt valaki esti érettségire?

Jár/járt valaki esti érettségire?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor segítene felvilágosítana? Most ősszel szeretném majd elkezdeni, pontosan hogy megy ott a oktatás? Könnyebb, vagy nehezebb mint a nappali tagozat? Eddig a 9. és a 10. évfolyamom van meg nappalin. Akkor még hány évet kéne járnom?

2013. jan. 6. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én estin végeztem 2009ben szombathelyen.

ha már vannak lezárt középiskolai éveid, akkor azokat beszámítják (sőt még szakmunkásképzős bizonyítvánnyal is elengedtek 1 évet, aki akarta). egyébként minden ugyan olyan, vannak dolgozatok, mint nappalin, de csak hetente 2szer volt tanítás délutánonként.

2013. jan. 6. 20:58
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ, de akkor az én esetemben hány évet engednének el? Vagy ki kéne még járnom a 11-12 évfolyamot?
2013. jan. 6. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen.A 11-12-öt biztosan ki kellene járnod.Én is estin járok.A rába gimnáziumba.Keress rá neten az országba sok városba vannak.Szerintem könnyebb mint nappalin mert kicsit elnézőbbek a tanárok pl.ha nem tudtál készülni.Nálunk ugyanúgy vannak dolgozatok felelések mint nappalin.
2013. jan. 21. 21:23
 4/5 anonim válasza:

Ha nem nyelvi előkészítőre jártál, hanem "igazi" 9-10-be, akkor a 11-12. évfolyamot kell elvégezni.

Felnőttként, amikor egyébként dolgozol is, mindig nehezebb a tanulással foglalkozni.

De más helyzetben is vagy, mint a nappalin, ez bizonyos szempontból könnyebbség is lehet.

Az a lényeg, hogy neked személyesen kell nagyon rámenni a dologra (időbeosztás, koncentrálás, tanulótársak keresése), mert a felnőtt suliban senki nem fog kényszeríteni. Ha csinálod, eléred a célod, ha nem, kimaradsz és jövőre kezdheted előről.

2013. aug. 20. 19:26
 5/5 Yngve ***** válasza:

Muszáj kijárni az utolsó két évet, de nem olyan vészes, mint hinnéd.

És bár általánosságban lehet, hogy teljesen magadra vagy utalva a tanulást illetően, szóval nem szánnak annyi időt a te oktatásodra, szimplán leadják az anyagot és kész, tanuld meg, nálunk azért nem így van. Nálunk (a Kőbányai Szent Lászlóban) hétfőnként van matek korrepetálás, a tanárok elnézőek, ha rosszul sikerült egy vizsga (itt inkább ilyen van mintsem doga), akkor ad lehetőséget javításra. És a mi osztályunk is egy kedves kis közösség, egymásnak is szoktunk segíteni, legutóbb a kedvenc osztálytársamnál voltam, kémiából korrepetált (11-től hálistennek nincs sem az, sem fizika, sem föci), de végül borozás lett a vége :D Persze mindketten átmentünk. Szóval a miénket tudom ajánlani mindenkinek, aki estin tervezi a továbbtanulást.

2014. jún. 28. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!