Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 20 évesen rájöttem, hogy...

20 évesen rájöttem, hogy orvos szeretnék lenni. A probléma az, hogy már másodéves vagyok egy másik szakon. Érdemes belevágni a felkészülésbe?

Figyelt kérdés
Ha most passziváltatnám magam, és elkezdenék komolyan készülni biológia/kémia érettségire, talán jövőre már elkezdhetném az ÁOK-t. Sajnos az anyagi hátterem nem túl jó, ezért kicsit bűntudatom van, hogy ha most ekkora váltást eszközölök, akkor jó pár évig függeni fogok a szüleimtől stb. Szerintetek van értelmes belevágni, vagy felejtsem el ilyen feltételek mellett?

2013. jan. 6. 12:14
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
22
2013. jan. 13. 18:56
 12/22 anonim ***** válasza:
Akkor te még nem késtél el semmiről :) Én a 3. válaszoló vagyok, 25 lennék legjobb esetben mire elkezdhetném az ÁOK-ot...
2013. jan. 13. 19:07
 13/22 A kérdező kommentje:
Reménykedem még mindig, hogy 20 évesen még van lehetőség rebootolni :) Tiszta lappal szeretnék indulni, már csak a bátorságot kell összeszednem ehhez a lépéshez! Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 20. 10:51
 14/22 anonim válasza:
Sziasztok! Annyira örülök hogy vannak sortársaim. így nem érzem magam egyedül. És nagyon sokat segítettek a válaszolók abban, hogy elhatározzam magam valamire. A 3. évemet taposom egyetemen, köze nincs az orvosihoz, sőt azt szokták mondani konkurens szakma. 25 éves vagyok, de most értem meg rá. Nyugtassatok meg, hogy még nem késő, soha nem késő.
2013. jan. 22. 20:25
 15/22 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom soha nincs késő, mert ha valamin változtatni szeretnél, és pontosan tudod mi az, és hogyan teheted meg, akkor bármilyen nehéz is lesz, nem fogod megbánni. Ez csak akkor igaz szerintem, ha biztos vagy a dolgodban.
2013. jan. 23. 01:35
 16/22 anonim ***** válasza:
Én 2014ban akarom elkezdeni az orvosit 23 évesen. Szakközép után szereztem egy 2 éves technikusi szakot. Azután Ausztriában dolgoztam, felépítettem önmagam és sok minden letisztult. Teljesen máshogy állok az oktatáshoz. Persze, azt csináld amit akarsz, ha nem jön be semmi para, mert bármikor válthatsz. Más világ van.... :)
2013. jún. 11. 11:40
 17/22 anonim válasza:
100%
Próbáld meg. Én anno nem vágtam bele 20 évesen, mikor én is rádöbbentem, hogy orvos akarok lenni, és most itt állok egy jogi diplomával a kezemben, és nap mint nap olyan munkát végzek, ami egyáltalán nem érdekel és nem tesz boldoggá. Folyamatosan azon kattog az agyam, hogy miért nem hallgattam a szívemre, és hagytam ott a francba az egészet másodéven, amikor az igazságügyi orvostan órákon rájöttem, hogy a rossz oldalán állok a tantárgynak. Csak annyit értem el, hogy depressziós lettem és megkeseredett. Bármit megadnék, ha valaki azt mondaná nekem, hogy elvégezhetem az orvosit. De 24 évesen egy diplomával a kezemben ez az ajtó már tényleg bezárult, nincs mozdítható 12 millió forintom. Sose adjátok fel az álmaitokat!
2013. jún. 15. 17:27
 18/22 anonim ***** válasza:
Ó kedves utolsó, harmadéves joghallgató vagyok, épp a köziggel bajlódom, kéééérem a diplomádat! :D:D Örülnék ha én már végzett lennék.
2013. jún. 15. 22:33
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Régi kérdés már ez.Édesanyám egyik ismerőse 40 évesen úgy döntött,hogy orvos lesz. :) El is végezte.
2014. júl. 28. 03:38
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Tegnap írtam ki kérdést ugyanezzel. A gyógyszerész karra járok. Ez a harmadik félévem. És ami érdekes, hogy én úgy jöttem a gyógyszerészetire, hogy már gimi előtt eldöntöttem, hogy ide akarok, nem akarok orvos lenni. Most - mikor analitikán csak titrálunk, szerves kémián vegyületeket szintetizálunk - teljesen elment a kedvem az egésztől. (Ezt csak azért, mert sokan úgy tekintenek a gytk-ra, mint a lecsúszott áok/fok-osok, ez rám hatványozottan nem igaz.)

Aztán most mégis itt állok kételyekkel tele, ráadásul a harmadik félévemben vagyok, tehát feltéve ha csúszás nélkül végezném el, egy félévet mindenképp fizetnem kellene.

2014. okt. 22. 02:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!