Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Előre elnézést kérek a kérdésé...

Előre elnézést kérek a kérdésért, de miért jó az, ha minél többen ingyenesen járnak egyetemre?

Figyelt kérdés
És miért okoz továbbra is felháborodást a hallgatók körében ez az egész téma, amikor megmondták, hogy néhány szak kivételével, mégsem kell mindenhol, mindenkinek fizetni. Őszintén, szerintetek mi szükség több ezer diplomás andragógusra, vagy még több jogászra és közgazdászra? Én biológia-földrajz szakos tanárnak tanulok és az elején nekem is görcsbe rándult a gyomrom, amikor arról volt szó, hogy lehet, hogy innentől fizetni kell, mert hát ki szeret fizetni, de az is tény, hogy rettenetesen sokan vagyunk és valamivel vissza kellene venni a felvett hallgatók számát. Vannak előadások, ahol a kétszáz férőhelyes előadóban háromszázan préselődünk be, a tanárok nem győzik buktatni a népet, és már próbálják eltántorítani az embert a tanulástól is, mert nem bírnak ennyi emberrel, nem beszélve arról, hogy kb. a felére lenne szükség. Félve mondom, de tényleg nem túl kifizetődő több ezer munkanélküli képzése. És mostanában fenyegetőzött egy gyerek a tévében, hogy ha nem hagyják abba ezt az egész felsőoktatási reformkodást, akkor csak azt érik el, hogy az emberek tanulni is majd külföldre mennek. De külföldön nem kell fizetni a tanulmányokért? Én úgy tudom, hogy Angliában és Amerikában is minden egyetem fizetős és különböző ösztöndíj programokkal lehet valamennyi pénzt visszaszerezni, ami, ha belegondoltok nem annyira rossz, ha a tanulásra való motiválást nézzünk. Az ember elvileg azért van egyetemen, hogy tanuljon. Senkit nem akarok megbántani és tényleg elnézést ezért a kérdésért, de annak ellenére, hogy én is egyetemre járok, nem látom át, hogy most miért megy a harc.
2012. dec. 22. 19:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"az ismerősöm, aki velem együtt végzett, másik iskolában hegesztőként, az már három éve pénzt keres, igaz nem milliomos, de van pénze, míg én az egyetem kezdete óta egy fillért sem hoztam a konyhára"

és te jobban éreznéd magad egy olyan szakmában, amit nem szeretsz csinálni, de kapsz havonta 100ezer forintot? én inkább szívok az egyetemen még pár évet, h utána olyan melóm legyen amit imádok csinálni, sőt még kib.szott jól is keresek vele.

2012. dec. 22. 21:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Az a jobbik eset, hogy ha a diplomámmal utána találok egy olyan munkahelyet, ahol jól érzem magam, és még jól is keresek. Szurkolok, hogy így járjuk, de tudjuk, hogy nem mindig megy ilyen gördülékenyen. Most megint oda jutottunk, hogy a van diploma, ha nincs, ha szakmát tanultunk, ha nem, akkor is mindenkinek sz@r? Mikor álltunk át erre, hogy bármit tesz az ember, mégsem jön ki jól és mit kell csinálni, hogy ez megváltozzon anélkül, hogy el kellene menni külföldre?
2012. dec. 22. 21:27
 13/13 anonim ***** válasza:
senkinek sem jó, ha mindenki ingyenesen járhatna egyetemre. csak viktorék rájöttek, hogy túl sok első szavazót veszítenének, ha végigviszik a keretszám csökkentést, így beparáztak. 20-25 ezernél nem kéne több államis hely, egy olyan országban, ahol csak 80ezer gyerek születik évente.
2012. dec. 23. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!