Szerintetek az egyetemi jelentkezések száma alacsonyabb lesz?

Figyelt kérdés
El fog tántorítani másokat az általuk választott szaktól az idei módosítás, vagy esetleg nem is fognak jelentkezni?
2012. dec. 15. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem. egy próbát mindenkinek megér.
2012. dec. 15. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:
miért lenne alacsonyabb?
2012. dec. 15. 17:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Tandíj miatt
2012. dec. 15. 20:44
 4/5 anonim válasza:

Kicsit politikai szemszögből fogom elmagyarázni, de remélem érthető lesz és senkinek a lelki világán nem változom át, egyszerűen én így látom a dolgokat és természetesen nem muszáj velem egyet érteni, (ahogy ezt a diákok sem tették a keretszámok esetén) na szóval:

Én is nyugtalan vagyok e téren, de hála a sok tüntetésnek és sztrájknak most picit nyugodtabb vagyok.

Először is, azok, amiket eddig tudunk, azok még mind állítólag csak kiszivárogtatott adatok: bár a kormány rábólintott a jövő évi keretszámokra, látva a sok dühös tanulót, máris jön a magyarázat, hogy "dee eezt méég meeg tudjuuk változtaatniii". (Direkt írtam így, mielőtt valaki belém akarna kóstolni, mondjuk bánom is én. :D )

Azt hitték, hogy csak úgy a pofánkba hazudhatnak (hogy is volt 2008-ban?) és gyakorlatilag valamennyiünk jövőjét kilátásba sodorhatják, de hála Istennek a diákok megmozdultak (én vidéki vagyok, de ha valamelyik egyetemvárosban élnék, tuti én is ott törtem volna ketté azt az egy szál rózsát) és most kezdtek megszorongni. Csak vegyünk egy példát: marad a jelenlegi tervezet vagy 'neadjisten rosszabb lesz. Rengeteg felvételiző vagy nem tud tovább tanulni vagy igen, de óriási összegek nyomják majd a vállát az eltartóival együtt (a Diákhitel2-nek nevezett "megoldásról" inkább nem írok semmit...): Orbán akkor szvsz szembe köpte őket, mikor még ellenzékiként népszavazást indított a tandíj ellen és kézzel-lábbal tiltakozott ellene. Ők, legalábbis nagy részük tehát a 2014-es választáson tuti nem fognak szavazni a FIDESZ-re. Ha ők nem, akkor az őket eltartó szülők/nevelők sem fognak, hiszen mi értelme lesz egy olyan pártra szavazni, amely még anno hőbörögve tiltakozott a tandíj ellen, most meg elsőként vezeti be, milliós terheket hozva a gyerek után, aki csak boldogan szeretne élni. (Az, hogy most munkanélküliség van, meg minek tanuljon, ha külföldre megy, szintén hagyjuk). Tehát a szülők, családtagok, hozzátartozók, esetleg barátok, leendő érettségizők kilőve...akkor ki marad? Hát nem sok illető. Ezért is képvisel olyan fontos szerepet az ifjúság és ezért is örülök, hogy nem hagyták magukat és kiálltak a jogaikért.

Remélem ezekkel a dolgokkal a FIDESZ is tisztában van és emiatt kénytelenek lesznek megemelni a keretszámokat, mert ha nem teszik, akkor nem fognak nyerni 2014-ben, erre szinte bármit felteszek. (Igaz, hogy a 2014-es keretszámokat is ők fogják majd meghatározni, de az emberek nagy része nem hülye és nem felejt, pláne az ellenzék, fel fogják emlegetni ezt a kampányoknál.)

Szóval még nem derült ki a jövő évi keretszámokból semmi hivatalos(!!), a jövő héten még erről állítólag tárgyalni fognak és ha nem lesz eredmény, akkor újabb tüntetésekre/forgalomelzárásokra/rendőrségi sorfalra kell számolni, amely hosszútávon nem jelent jó megoldást szerintem,

Tehát nem hiszem, hogy alacsonyabb lesz a jelentkezés, bár szakonként lehet lesznek eltérések.

Meg szerintem a külföldre jelentkezők száma fog megnőni.

2012. dec. 15. 22:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. : )
2012. dec. 15. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!