Van annak értelme, hogy első helyen jelölök olyan iskolát ahol alacsonyabb a ponthatár?
Azt jelöld meg első helyen ahova menni akarsz.
ha alacsonyabb a ponthatár akkor általában gyengébb a színvonal bár a fővárosban alapból magasabb minden szakon.
Gondold át hova akarsz menni és jelöld be első helyen.
"Pl. Szegeden a biológia szak 265 pont volt tavaly, és az orsázgban a legjobb a szegedi természettudományi képzés. Még Pestnél is jobb sokkal"
ezeket a kijelentéseket úgy szeretem: mire alapozva? mi az összehasonlítási alapod, ami alapján össze tudod hasonlítani? És ha még biológiából valahol el is fogadnánk valami alapján az állítást, az egész term. tud. képzésre, amire aztán végképp nem lehet rálátásod és összehasonlítási alapod, ott végképp nem értem, mire fel állítod, hogy Szegeden jobb - főleg, hogy ha valamiről elismert az ELTE nemzetközi szinten is, az a matek és fizika képzése...
Ezekre nagyon kíváncsi lennék, mire is alapozod.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:26
És te mire alapozod azt, hogy az ELTE jobb, mint Szeged? Azért mert Pest?
"Azt hittem, ezt mindenki tudja. Keress kicsit utána. Most nincs kedvem már kikeresni, de sok helyen leírják"
jah, hogy ez ilyen "köztudott".. aha
----------------
"És te mire alapozod azt, hogy az ELTE jobb, mint Szeged? Azért mert Pest?"
nem is írtam, hogy jobb, főlege nem olyan általánosságban az egész term. tud képzésről, ahogy azt a másik válaszadó tette. Azt írtam, hogy elég érdekesnek találom ezt a fajta teljes természetességgel való kijelentsét, hogy Szeged egyértelműen jobb, főleg az egész term. tud-ra kivettve, amiről aztán végképp halvány fingja és nuku összehasonlítási alapja lehet az illetőnek. Az egyetlen, amire esetleg tudna összehasonlítást alapozni ezekben, az a különböző nemzetközi elismerések, megítélés, az oktatók elismertsége, tudományos eredményei, ilyenek. Már pedig a fizika és főleg a matek szak esetében nem az mondható, hogy Szeged jobban állna ezekben, mint az ELTE (elismerve, hogy Szeged is igen elismert - minden valószínúdég szerint nem is véletlenül -, de semmivel sem elismertebb nemzetközileg vagy tud. eredmények szempontjáből, mint az ELTE, sőt, ezen a téren inkább az ELTE van előnyben)
Ezért kérdeztem konkrétumokat, hogy egészen konkrétan mégis mire is alapozza ezt az általa teljesen természetes és magától értetődőnek beálltott dolgot. Mert tudod nálunk term. tud-on konkrétumokra szoktuk alapozni az állításokat, a ilyen "köztudott" és egyéb "ütős" "érveket" meghagyjuk a bölcsészeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!