Miért vannak felháborodva a 2013-as felsőoktatási keretszámok miatt?
Úgy vettem észre, mintha csak a HÖOK, és más egyetemi szervezeteket érdekelné ez az egész - most őszintén: aki most egyetemista, azt már nem érinti a jövő évi tervezet. Ez csak a mostani (és leendő) középiskolásokat bánthatja, őket meg alig hallani...
Persze, fontos, hogy minél okosabb legyen a nemzet, blabla, de külföldön is pénzbe kerülnek az egyetemek. Egy jogi képzés pl. 160000/félév - ezt azért akár diákmunkával/ösztöndíjjal ki lehet fizetni, nem kell diákhitelt felvenni erre.
Szerintem ez az egész csak politikai hisztéria, a tiltakozók most így szeretnének felülni a "hírnév-vonatra".
Mellesleg: aki most egyetemista, annak nem az az érdeke, hogy minél kevesebben legyenek azon a területen, amit most tanul? Így könnyebben el fog tudni helyezkedni.
Másfelől meg: már évekkel ezelőtti interjúkérdésekben a megkérdezett középiskolás igen nagy része külföldre szeretett volna menni érettségi után - nem tudom sajnálni őket a jövő évi keretszámok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!