2013-ban az orvosi egyetemekre kb. milyen eredménnyel lehet bejutni államilag finanszírozott formában?
Igen, tudom, sok mindenen múlik ez, beleértve az érettségi eredményekböl összeálló felvételi ponthatárokat, meg maga az érettségin is sok minden múlhat (idén pl. szerintem a biosz és a kémia az átlagnál jóval nehezebb volt és ez szerintem a pontszámokon is látszott, pl. a Pécsin 2 ponttal csökkentették is), mivel (remélem) az átlageredményt is figyelembe szokták venni.
De most, hogy már vannak kiszivárgott adatok a keretszámokról (lejjebb olvashatjátok), illetve a 2013-as felvételiben már az is érvénybe lép, hogy immáron két emelt szintü érettségi kell az orvosira, tehát most már szinte biztos, hogy emelni fogják a pontokat. Véleményetek szerint ezek alapján milyen teljesítményt kellene produkálni, hogy felvegyenek valamelyikre (legyen mondjuk Pécs, idén oda kellett a legkevesebb)?
Ha mondjuk a vitt év végi jegyekben van egy vagy két négyes és az érettségi átlagod 80 % körül van (tehát az összes érettségid legalább 80 %-os), az szerintetek már elég lenne? (Tételezzük fel, hogy a biosz és a fizika/kémia országos érettségi átlag olyan 70-80 % között lenne.)
Bocsi, ha egy kicsikét zavarosan írtam le, negyed egykor már kicsit hulla vagyok. xD
Egyébként a keretszámokra még egy kis kiegészítés: az idei tanévre 2800 államilag támogatott hely volt az orvosira, a mostani kiszivárgott statisztika szerint ez jövöre 2350 lenne, tehát 450-nel csökkenne. Köszönöm elöre is és bocs, ha valamit elírtam! :)
Én viszont középiskolás tankönyvből tanulok latint, gondoltam, hogy nem minden kell belőle orvosin, de úgy vagyok vele, hogy nem árt, ha az alapokkal az ember tisztában van. :)
Viszont légy szíves akkor valaki írja meg, hogy pontosabban mire gyúrjak rá, mi az, amit ott tuti kérni fognak?
Én is 2 hónap alatt ismételtem át a fizikát, én inkább picit az elméletet és a logikus feladatmegoldást vettem alapul, kémiából pedig nekem is van egy feladatgyűjteményem, majd asszem fejezetenként azokat is megoldogatom. :)
én jártam magántanárhoz, mert nélküle nem tudtam volna ilyen eredményt elérni. a kémiám 94% a bioszom 76% lett, így összesen(duplázással és érettségi eredmény szerint is) 440 pontom van. én úgy vélem h ennek elégnek kell lennie Pécsre, annyira drasztikusan csak nem emelik a ponthatárt... :D
neked milyen lett az érettségid, és hány pontod lett? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!