Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2013-ban az orvosi egyetemekre...

2013-ban az orvosi egyetemekre kb. milyen eredménnyel lehet bejutni államilag finanszírozott formában?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, sok mindenen múlik ez, beleértve az érettségi eredményekböl összeálló felvételi ponthatárokat, meg maga az érettségin is sok minden múlhat (idén pl. szerintem a biosz és a kémia az átlagnál jóval nehezebb volt és ez szerintem a pontszámokon is látszott, pl. a Pécsin 2 ponttal csökkentették is), mivel (remélem) az átlageredményt is figyelembe szokták venni.

De most, hogy már vannak kiszivárgott adatok a keretszámokról (lejjebb olvashatjátok), illetve a 2013-as felvételiben már az is érvénybe lép, hogy immáron két emelt szintü érettségi kell az orvosira, tehát most már szinte biztos, hogy emelni fogják a pontokat. Véleményetek szerint ezek alapján milyen teljesítményt kellene produkálni, hogy felvegyenek valamelyikre (legyen mondjuk Pécs, idén oda kellett a legkevesebb)?

Ha mondjuk a vitt év végi jegyekben van egy vagy két négyes és az érettségi átlagod 80 % körül van (tehát az összes érettségid legalább 80 %-os), az szerintetek már elég lenne? (Tételezzük fel, hogy a biosz és a fizika/kémia országos érettségi átlag olyan 70-80 % között lenne.)

Bocsi, ha egy kicsikét zavarosan írtam le, negyed egykor már kicsit hulla vagyok. xD

Egyébként a keretszámokra még egy kis kiegészítés: az idei tanévre 2800 államilag támogatott hely volt az orvosira, a mostani kiszivárgott statisztika szerint ez jövöre 2350 lenne, tehát 450-nel csökkenne. Köszönöm elöre is és bocs, ha valamit elírtam! :)

2012. dec. 5. 00:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Most még ez a legnagyobb gondod. Ha bekerülsz, lesz nagyobb is, mint az élettan-anatómia kettős. Erre szokták azt mondani hogy az orvosi 7 éves csak pár zseni 6 év alatt is el tudja végezni.
2012. dec. 10. 23:09
 12/27 A kérdező kommentje:
Elsöként jussak be, utána majd aggódok ilyenek miatt is. :)
2012. dec. 11. 00:13
 13/27 anonim ***** válasza:
Pont olyan az eredményem amúgy, mint amivel te számoltál:D Vicces..:) 437 pontom van. Eddig teljesen nyugodt voltam, de mostmár kevésbé..:S Bár még mindig úgy gondolom, hogy ennek elégnek kell lenni így is, kivéve ha valami extrakönnyű emelteket adnak tavasszal(mert én már nem írok meg semmit újra..) de hát szerintem arra van nagyobb esély, hogy kb. olyan nehéz lesz, mint a tavalyi.
2012. dec. 11. 11:30
 14/27 A kérdező kommentje:

Hát ha jól sikerül a biosz, akkor remélhetöleg nekem is ilyesmi lesz, az remélem már tényleg elég lesz. :)

A te eredményedhez pedig gratula, megkérdezhetem, hogy most összel érettségiztél? :)

2012. dec. 11. 22:46
 15/27 anonim ***** válasza:
Köszi!:) Igen ősszel érettségiztem újra, tavaly 392 pontom lett, elrontottam a két emeltet, most megírtam kémiát 79re bioszt 87re és úgy örültem neki..:) Így már tavasszal nem írok újra semmit, ennek elégnek kell lennie, már nem ér megint +23ezret..:\ És te nem csináltál most ősszel érettségit? Hogyhogy tavasszal írod? Vagy hogy állsz most? Pécsre jelentkezel gondolom..:) Legalábbis a kérdsedből ez jött le..:)
2012. dec. 11. 23:09
 16/27 A kérdező kommentje:

Az szép eredmény, gratulálok! :)

Én a fizikát írtam újra, kémiából nem állok sajnos olyan szinten (még), az 80 % lett.

Most még kémiázok, meg valamennyire latinozok is, majd az ünnepek után vágok bele a bioszba, mellette akarok továbbra is latinozni és kémiázni, de akkor a biosz lesz az elsö.

Magántanár is segített a felkészülésben vagy egyedül készültél rá és írtad meg ilyen jóra?

Igen, Pécsen gondolkozom: a SOTE-ra mindig is több kellett, hát akkor most mennyi lesz, Debrecen és Szeged meg nagyon messze van, bár azért majd ezeket is megjelölöm.

Szóval nekem még tavasszal lesz egy biosz, már most tartok töle. :S

De lesz rá négy teljes hónapom, hogy oda-vissza bevágjam, ha ezek után se lesz jó, akkor talán már felesleges is ebbe több energiát és idöt ölni.

De szerintem sikerülni fog! :)

2012. dec. 12. 16:39
 17/27 anonim ***** válasza:

Most hány pontod van hogy a bioszt még újra akarod írni? Az annyira rossz lett tavasszal? Amúgy szép hogy mellette kémiázol és latinozol is..:) Otthon vagy most, vagy dolgozol, suliba jársz?

Én nem jártam magántanárhoz vagy semmi ilyesmi, itthon ugyanúgy készültem mint eddig..:) Nem láttam sosem értelmét a magántanárnak. Ha valamit nem tudok itthon, akkor ott se fogom jobban, ha meg valamit nem értek, ott a net..:)

2012. dec. 12. 22:34
 18/27 anonim ***** válasza:
Meg latint hogy tanulsz amúgy? Magadtól csak? Van könyved hozzá?
2012. dec. 13. 00:17
 19/27 A kérdező kommentje:

Dolgozni csak valószínüleg nyáron fogok, most itthon vagyok és készülgetek. :)

Igen, rossz lett tavaly, úgy az átlagtól talán egy picit jobb lett, de az orvosira nem lett elég. :(

Az akkor nagyon jó, gratula! :) Nekem sogat segített a magántanár, bár a szóbelire készülve csak egyszer voltam nála, az írásbeli elött viszont sok trükköt megtanított, amik nélkül lehet nem vittem volna sokra. :)

Most jelenleg nem járok tanárhoz, áttértem arra, amire te (ami nem megy, annak megpróbálok a neten utánanézni). :D Jelenleg a latinban el is akadtam (Nemzeti Tankönyvkiadós könyveim vannak amúgy, szerintem a lényegét jól elmagyarázzák), ennek holnap utána is járok. :)

Aztán majd az ünnepekre pihenek és januártól bejön a biosz: az megy majd vérizzadásig, franc megette, ha 4 hónap alatt nem tudom úgy újra(!!!)megtanulni, hogy az elég legyen. :)

2012. dec. 13. 21:44
 20/27 anonim ***** válasza:

De már suliban is tanultál előtte latint? Én is azt tanulgatok itthon, de én teljesen magamtól, csak úgymond unatkozásképp..:D De most én is elakadtam picit. Pedig nagyon az elején tartok..:P De a birtokos eset és a nemek nem a kedvenceim..:) És kéne valami másik könyv is, valami nyelvtanos, most van egy orvosi latinos, azt kezdtem el, de lehet nem ártana beszerezni valamit még mellé..:)

A biosz miatt meg ne aggódj, csak egy kis szerencse kell úgyis. Én szeptemberben keztem el tanulni újra, ismételgetni stb. Azalatt főleg kémiáztam ráadásul..számításokat. És nem hiszem hogy olyan fú de sokkal többet tudtam, mint a tavaszi érettségikor..(kivéve kémiaszámítást, mert abból két hónap alatt is sokat fejlődtem és sokat segített), de tényleg sikerült mindent jól megírni..:) Mondjuk mást nem is nagyon csináltam főleg már a végén felkeltem tanulás alvás..:D De megérte..:) És végülis szeretek is tanulni..:)

2012. dec. 13. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!