Ha a 12 államilag finanszírozott félévből 6-ot már felhasználtam, de ezután más intézménybe és más szakra jelentkezem, akkor ugye még a maradék 6 félévemet államilag támogatott formában letölthetem, ha az előző suliból kiiratkoztam?
Attól függ, milyen képzésben. Pontosan úgy néz ki a dolog, hogy alapképzésen max. 8, mesterképzésen max. 6 államilag támogatott féléved van, de összesen max. 12.
Ha megint alapképzésre jelentkeztél, akkor már csak 2 államilag támogatott féléved maradt, de ha megszerezted az első helyen a diplomát, akkor egy sem, mert csak az első diplomát támogatja az állam.
Az eddigi válaszolóknak nincs igaza.
Ha nem szereztél abszolutóriumot az eddigi tanulmányaid során, akkor minden különösebb megkötés nélkül elhasználhatod a fennmaradó 6 államis félévedet.
Ha már szereztél abszolutóriumot, akkor azon a szinten, ahonnan abszolutóriumod van, már nem lehetsz államilag finanszírozott. De a kérdés alapján te nem szereztél még abszolutóriumot, tehát áll a 6 féléved.
(Tanulmányi osztályon dolgozom, tudom, hogy működnek ezek a dolgok.)
Egyik válasz sem az igazi...
BA-n töltöttél el 6 félévet? Akkor BA-t már nem kezdhetsz ingyenesen. A 2. BA akkor ingyenes, ha az 1. BA-szak 3. félévében kezded el a 2.at. Tehát esetedben nem lehet már BA ingyenesen.
MA lehet.
Hát köszönöm a hozzászólásokat!
A válasz megírásának időpontja: ma 08:34
remélem Neked lesz igazad, tervezem, hogy írok a felvinek, bízom benne hogy azt a választ kapom, amit tőled is :)
"Pontosan úgy néz ki a dolog, hogy alapképzésen max. 8, mesterképzésen max. 6 államilag támogatott féléved van, de összesen max. 12."
Ebből csak annyi igaz, hogy összesen 12.
Ugyanis mindkét képzésre a tervezett képzési idő + 2 félév van. Ez meg nyilván csak egy intézményen belül értelmezhető, ugyanis egy-egy helyen más képzési idők vannak.
A 12 viszont globális, és azt nem lehet túllépni.
Igen, és láthatod, hogy ketten beírták, hogy csak 2 féléved van... Egyiknek sem volt rossz a százaléka, és teljes biztonsággal állították azt, amit. (Tehát hozzá sem tették, hogy "lehet".)
Volt egy válaszoló, aki nem is a kérdésre válaszolt...
Ezek után én kétszer is meggondolnám, mielőtt itt kérdést teszek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!