Iskolakerülő lettem! Mit csináljak? 16/F
8.-ig elég jó tanuló voltam. 4,3-as átlaggal felvettek egy szakközépbe. 9.-ben tapasztaltam, hogy az ottani iskolai közösség egy fos. A tanárokat ki nem állhatom! Utáltam bejárni. De valahogy mégis 1 évet sikerült eltöltenem ebben a "börtönben". Hatalmas barátokat nem találtam egy év alatt, egész nyár alatt még csak nem is beszéltünk egymással. Jött a 10.! Rájöttem, hogy amit tanítanak az iskolában,(elektronika) engem nem érdekel. Ebbe az iskolába, az informatika miatt jöttem.(mert 8-ba még ez érdekelt)Nos, ebben az iskolában az info oktatás egy fos!! 1,5 éve járok ide, de semmit nem tanultam, amivel vinném valaha az életben.(Viszont már 6 diplomát szerezhetnék szövegszerkesztésből)Már november van, de mind a 3 családi okos igazolást elhasználtam. Holnap sincs kedvem bemenni, annyira nem érdekel. Miért tanuljak olyasmiket, amikkel semmire nem fogom vinni, de amúgy se érdekelnek? A közösség szar még mindig, 2 tantárgyból állok bukásra, hozzáteszem mind a 2 szakmai. :@ Inkább maradnék itthon, esetleg később elmennék valami képzésre... Vagy keresek valami light-os diákmunkát, legalább lesz valami zsebpénzem. Nem tudom, hogy 2. félévet hogy fogom kibírni bukás nélkül... Ti mit tennétek a helyembe?
Gondolom egyből az írná az első 5 kommentelő, hogy váltsak iskolát! Nem fogok! Mert nem fogok egy újabb közösségbe beilleszkedni! Ott ugyanezeken a problémákon fogom átszenvedni magam, és pár év múlva, majd nézhetek a 0 szakmámmal...
előző: de épp ez az, épp ezért jártatjuk itt a pofánkat.
utolsó előtti mondat: "Gondolom egyből az írná az első 5 kommentelő, hogy váltsak iskolát! Nem fogok! Mert nem fogok egy újabb közösségbe beilleszkedni"
ha ezt nem írta volna, akk rögtön mindenki rávágja h iskolaváltás, mert az segítene. de ebből látszik, h ő azt se akarja h ez változzon.
Mintha egy csapat nyugdíjassal beszélnék. Még az alap kérdésemre se tudtok válaszolni,"Mit csináljak?" Egyedül a 11. válaszoló írt normális kommentet. De a 13. valami hatalmas IQ-fighter....
Továbbra is várom a segítőkész!! válaszokat, idióták kíméljenek. Amúgy meg érettségi minek, ha vállalkozó akarok lenni, pont hogy nem kell...
11. válaszban sem látok a kérdésedre választ, csak leírta a saját példáját (tehetek róla, hogy nem tudok magammal példálózni?).
és azt sem tudom h mit vársz tőlünk. ismeretlen emberekkel akarod megbeszélni, h mihez kezdj az iskolamentes életeddel? (és még te mondod másoknak, hogy IQ-fighter...).
másrészről nem tudom, hogy képzeled ezt h "vállalkozó leszek". fingasz egyet és alapítasz egy vállalatot 0 tudással? nem hiszem h sikeres lesz. vagy egy létező vállalat élére akarsz állni? 99% hogy nem fognak felvenni.
és ugyebár a vállalatba is van egy közösség. oda is be kell tudni illeszkedni. érdekes, azt gondolod, hogy ott menne, de az iskolában nem megy...akkor mégis azzal van a baj, hogy lusta vagy a tanuláshoz.
Én is pont ezen filózok egy ideje, meg azon, hogy világgá kéne menni. Tök komoly szándékkal, csak járni a világot, csak... élni. (:
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!