Hogyan lehetek rendőr 29 évesen? Rendelkezem már egy diplomával (szoc. Munka). MSC-re jelentkezhetem a Nemzeti Közszolgálati egyetemre? Milyen a felvételi követelményrendszere? Átképző tanfolyam már nem létezik?
Mindig is az egyenruha vonzott! :) Amikor a rendőrségen voltam gyakorlaton, minden gyakorlati oktató le akart beszélni, hogy ott dolgozzam (féltették a helyüket). Mivel a diploma után egyből kaptam állást, egy helyi hivatalban, nem is erőltettem a dolgot. Még midnig itt dolgozom. De szeretnék feljlődni, tanulni és váltani!!!
Ráadásul a városunkba doglozik egy szoc. ped. végzettségű a rendőrségen, és már őrnagy beosztásban. Igaz, ő még akkor került be, amikor még nem volt követelmény a rendőri alapképzés.
Egyik volt szaktársam, most vonult be a katonasághoz. Neki szerencsére volt, 6 hetes átképzésen vett részt, már tiszt. Mondtanom se kell, a fizuja is egyből megugrott. Még azért nézegetem a police.hu oldalt, néha vannak átképzési lehetősgek.
Az a baj, hogy aki tényleg szívvel - lélekkel csinálná és mindent megtenne érte, az nem tud bekerülni a rendőrségre...
Szerintem lenne esélyed bekerülni jogi diplomával. De én azt tuti nem tanulnék, nekem az túl száraz.
Nemsokára kijönnek a jövő évi felvételi követelmények, kiváncsian várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!