Lehetek alsó tagozatban tanár ha fel vagyok mentve matekból? És felsőben lehetek biosz tesitanár ha nincs eredményem tesiből?
Üzenem a nővérednek:
Gyógypedagógus-pszichológus vagyok, ha fel vagy mentve nem mehetsz egyetemre matek érettségi nélkül. A matek érettségi kötelező a felvételihez. Ez nem úgy működik,h akkor én matek helyett énekből érettségizem. Ha így lenne mindenki így csinálná. És nem érdekli őket ,hogy fel vagy mentve. De hajrá járj tanárhoz hátha sikerrel jársz. Veszteni nem veszíthetsz vele hisz legalább jobban tudod majd a matekot. Nővérednek pedig üzenem, hogy nézze meg az oktatási törvény módosításait és ott keresse meg azt,hogy mi a feltétele annak,hogy valakit felvegyenek bármely felsőoktatási intézménybe. A magyarorszag.hu című honlapon minden törvényt, rendeletet megtalál.
Vége csak az lesz, hogy szakmát kell keresned;)
Nem bunkó akartam lenni, csak őszinte.
"A tanító- és óvodapedagógus-képzés
Az egészségi alkalmassági vizsgálat
Minden jelentkezőnek a háziorvosa által kiállított nyilatkozat másolatát kell csatolni arról, hogy krónikus, illetve fertőző betegségben nem szenved.
A jelentkezőnek önmaga által tett nyilatkozatot is mellékelnie kell arról, hogy eltitkolt betegsége nincs.
Egészségügyi szempontból - a súlyosság mérlegelése alapján - kizáró ok lehet:
- a felső végtagok funkcionális rendellenességei, a statikai rendszer súlyosabb elváltozásai nyugodt állapotban
is, melyek miatt a gyakorlati képzés következtében egészségi állapotromlás várható,
- mindennemű szívbillentyű hiba,
- a szív, a vérkeringés és légzőrendszer olyan egyéb rendellenességei, melyek a fi zikai terheléssel is járó óvodapedagógus- és tanítóképzésben a hallgatót gátolják,
- a beszédzónában 30 decibelnél gyengébb hallás,
- a látóélesség mértéke olyan fokú, hogy zavarja a kommunikációban,
- ISHIHARA színlátási teszttel kimutatható színtévesztés,
- a térlátás korlátozottsága.
Kizáró okok: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, súlyos mentális, pszichés zavarok."
Szóval tanár, óvónő nem lehetsz. De nem tudom miért kell elküldeni kapálni, attól mert fel van mentve matekból, még szerezhet diplomát, csak olyat kell keresni, ahol nem kizáró ok a diszkalkulia. Érettségin pedig matek helyett választania kell egy másik tantárgyat, így 1 helyett 2 választott tantárgya lesz. Üzenem a gyógypedagógus-pszichológus kérdezőnek, hogy nem kell lehülyézni a kérdezőt, mert ez így van.
Kicsit későn válaszolva a kérdésre:
Kedves kérdező ha már elsőre lehülyézel mindenkit és az írásodból sugárzik, hogy valami nincs rendben. Hogy lenne türelmed ahhoz, hogy Pistikének tizedszerre is megmutasd hogy írják az f betűt? Elordítod magad: hogy hülye gyerek már megmutattam ne legyél ennyire felfogástalan. Azért írtad ki a kérdést, hogy válaszokat kapj, mindenki saját véleménye szerint ír, nem kell nem normális, felfogástalan embernek tekinteni, azért mert máshogy értelmezi a kérdést, és nem egyezik a véleményetek. Ja vagy azért írtad ki, hogy olyan válaszokat kapj amit akarsz? Rendben de attól nézd az embereket emberszámba és ne csak sok nem épp tudatú robotnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!