ELTE koreai szak?
Ha az ELTE korai szakra megyek tanulni, milyen munkalehetőségeim lehetnek Dél-koreában?
Angolból most készülök a nyelvvizsgára, és szeretnék koreai nyelvet is tanulni.
Mik a lehetőségek?
1 az, h nem álmodozok,hanem tervezek, mivel ha nincs terved, nincs mit megvalósítani ;)
Az meg csak a te lelki világodat írja le, ha neked nincsenek céljaid, vagy ahogy te nevezed álmaid...
Másrészt én egy szóval sem mondtam h friss diplomával szeretnék odamenni, azt sem mondtam h nekem azonnal kell meló, amint odaérek.
" csak egy kicsit gügyögsz angolul"
Sokan örülnének sztem ha így tudnának "gügyögni" angolul, mint én ;)
"Olyan akinek minden vagya az volt h Koreaban dolgozzon, na olyanrol nem tudok.
De, majd te leszel az elso. :D:D:D "
Hát azt már lekéstem, mert van ilyen ember, sry ^^ Az más h te nem tudsz róla,hiszen nem gondolom h mindenkit ismert Koreában ^^
A többi dologra meg nem írok semmit, mert úgy tűnik nem igazán tudod felfogni, h mi az amit kérdeztem és mi az amiről te beszélsz. Nem tudom h milyen életed van, de nem irigylem, mert nagyon negatív ember vagy, ami általában nem csak úgy van, hanem oka van. Ha esetleg meg alap így van, hááát...elég nagy hátrány lehet ez a negatív,erőszakos, akkor is úgy van ahogy mondom stílus.
De nem kívánom folytatni veled ezt a beszélgetést, mert nem látom értelmét.
Te nem érted meg azt amit kérdezek és mondok, ergo nem arra válaszolsz és nem arról beszélsz,amiről én. ezáltal nincs értelme ennek a párbeszédnek. :))
Azzal, h beszolsz nekem, azzal egyik celodat se erted el.
Se nem tudtal megbantani, se nem jutottal a koreai nagy terveddel elobbre .
A szemelyeskedo iromanyodat, ami nem tartozik a kerdeshez, meg majd a modik eldontik, h torlik-e vagy sem.
A kerdesre tobbszor is ott volt a valasz, arrol nem tehet senki se, ha nem olvastad el rendesen.
Nem is akartalak megbántani...
A kérdésre 1x volt válasz azthiszem még a 2. kommentedben amiben megemlítetted a mérnöki diplomát, a többi meg kb arról szólt h meg se próbáljak odamenni, amire próbáltam "normálisan" reagálni de a válasz ugyan az volt.
Megmondtam h nem lebeszélő beszédet akartam hallani,hanem 1 tanácsot.Minden országban van olyan dolog amit mindig keresnek. Mint Mo.-n az egészségügy és még 1-2 szakma (aminek nem tudom pontosan a nevét, úh. nem akarok hülyeséget írni).
Megértem én azt h jót akarsz, az is oké h 1x leírod, én azt felfogtam, de az úgyis az én bajom lesz h hogyan boldogulok, mert azzal a kutya se fog foglalkozni, ha arra kerül a sor. Én viszont ezzel tisztában vagyok, de szeretném megpróbálni.
Másrészt ismerőseim közül 2-en jöttek azzal h úgyis a koreai drámák meg a kpop miatt van és majd kinövöm.
Szeretném letisztázni, h SOHA nem láttam még egyetlen koreai drámát sem, és nem hallgatok kpop-ot mert nem az én stílusom.
Szóval köszi a hasznos tanácsokat, próbáltam kiszűrni azt az 1-2 sort ami a kérdésemre irányult. ^^
jézusom, ez a rokmarine semmire se jó, csak hogy belekössön amibe tud. szerintem igenis csináld azt, amit szeretnél. én is eltén akarok tanulni, bár japánul, és BA képzés pedig tanárként. (amúgy hahó, ha már olyan okos ez a rokmarine, akkor azt is tudhatná, hogy olyan NINCS, hogy valaki btk mellett infót tanul meg ilyenek. csak amit az adott szak adhat mesterképzéssel, legyen ez tolmács, tanár, fordító, stb. tehát nem valami tök más)
ha csak nyelvet akarsz tanulni, akkor viszont tényleg nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!