Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz hogy felvegyenek...

Mi kell ahhoz hogy felvegyenek az orvosi egyetemre?

Figyelt kérdés
Milyen tantárgyakakból kell kimagaslóan teljesíteni, és milyen adottságok kellenek hozzá?

2012. nov. 3. 22:19
 1/9 A kérdező kommentje:
ja és kb mennyit keres egy jó orvos?
2012. nov. 3. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Biológia és kémia kell hozzá. Felvételizni kell két emelt szintűből (az említett kettő javasol). Sokat kell tanulni, és annyit keres egy orvos, amennyi a fizetsége.
2012. nov. 3. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Biológia és kémia vagyfizika emelt szintű érettségi, nagyon jó eredménnyel. Plusz elszántság, kitartás, állóképesség, jó memória és még sorolhatnám. És természetesen ez nem csak egy munka, hanem életcél, hivatás. Csak azért nem érdemes orvosira jelentkezni, hogy a későbbiekben milliomos legyél, mert a jelenlegi helyzetben, ilyen fizetés mellett lehetetlen. Persze külföldön nagyobb eséllyel kap valaki jól fizető állást, csak a 12 milliót is vissza kell fizetni...

Jut eszembe: olvastam már itt olyan kérdést is, hogy ha valaki nem bírja a vér látványát, lehet -e még orvos... Azt hiszem a válasz erre egyértelmű, remélem neked van egy kis önkritikád.

2012. nov. 3. 22:35
 4/9 A kérdező kommentje:
kémiát minek kell tudni?
2012. nov. 3. 22:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"kémiát minek kell tudni?"

Már bocs, de ez is hasonló szintű kérdés, mint az hogy lehet-e valaki orvos úgy hogy nem birja a vért...

2012. nov. 3. 23:22
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

"kémiát minek kell tudni?"

[link]

2012. nov. 4. 00:17
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Másik megközelítés:

Minek kell megtanulni mindent történelemből, ha csak a 2. világháború érdekel?

Azért, mert az előző korok eseményeinek ismerete nélkül csak az tudod, hogy mi történt a háborúban, azt nem, hogy miért.

Az orvoslást sem lehet a műtőasztalnál kezdeni, meg kell tanulni, hogyan épül fel a szervezet, mi zajlik a testünkben és miért, mivel és hogyan befolyásolható a működés és még sorolhatnám, de szerintem te se gondoltad komolyan a kérdést...

2012. nov. 4. 00:25
 8/9 anonim ***** válasza:

tegyél le az orvosiról:)

Én nem azt mondom, hogy a pénz nem szól bele a karrierválasztásba, de... orvosinál ez olyan, mint amikor kutyavásárlásnál felhívsz egy rangos tenyészetet, és az az első kérdésed, hogy mennyi pénzbe fáj egy kölyök. Nem kultiválják:)

Egyébként nem éri meg. Vannak szakmák, amelyek sokkal jobban fizetnek, és sokkal kevesebb szenvedés az áruk. Keress ilyet.

Amúgy minek a kémia? Első szemeszterben orvosi kémia, másodiktól biokémia, harmadiktól orvosi élettan. Kémia, kémia, kémia :) Én emelteztem belőle, de még így sem egyszerűbb. itt jegyezném meg, hogy szerény véleményem szerint ajánlottabb kémiából érettségizni, mivel egy alapos kémiai háttér inkább megkönnyíti az életedet orvosin, mint a fizikai. Az orvosi fizika nem túl nehéz, jól tanítják és úgyis tele van olyan dologgal, amiről itt hallasz először (a többit meg gyorsan át lehet futni középiskolai könyvekben). Kémia súlyosabb.

Elsőéves orvostanhallgató.

2012. nov. 4. 00:30
 9/9 anonim válasza:
egyik rokonom orvos, pedig fél a vértől :D a lányával is ugyan ez a helyzet :D
2014. júl. 1. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!