Van értelme egy közgazdasági iskola elvégzése után japán szakot felvenni?
Japán szakot és számvitelt egyszerre elvégezné felesleges önsanyargatás. És a nyelvszak nem nyelvtanfolyam.
Remélhetőleg ebből kiderült, mi a válaszom.
A japán szakot csak akkor érdemes elvégezni, ha egyetem után is kimondottan Japánnal, annak kultúrájával, társadalmával, stb. akarsz foglalkozni. Ha elsősorban a nyelv érdekel, és azt akarod majd használni a munkádhoz, akkor többet érsz azzal, ha valamilyen szakirányban tanulsz, viszont a japánt mielőbb elkezded tanulni, éppen azért, hogy mire majd elvégzed az egyetemet, addigra már a japán nyelvtudásod is magas szinten legyen. Ráadásul - ahogy írod 14 éves körül lehetsz - most vagy abban a korban, hogy a nyelvre még nagyon fogékony az agyad, biztos gyorsan tanulnál :)
Én villamosmérnöknek tanulok, s a japánt csak 2 éve kezdtem, de már bánom, hogy nem előbb. Ja, és ha ajánlhatok megbízható és tényleg olcsó tanárt, nézd meg őt, s ha gondolod, írj neki:
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!