Most vagyok 8. -os és már tudom hogy spichológus szeretnék lenni. Hogy tanuljak tovább?
először is az alap dolgokat tanuld meg nagyon, pl. helyesírás
a spichológust biztosan elírtad, de a lakok, az lakom, és a vesszőkből meg jóval kevesebb van, mint kéne
aki diplomás akar lenni, dr-ral a neve előtt, az írjon már helyesen
spichológus = Teljesen lábujjhegyen állásnak a tudósa
Ezt szeretted volna leírni?
Most vagyok 8.-os, és már most tudom, hogy pszichológus szeretnék lenni. Hogy tanuljak tovább? Budapest környékén lakom.
Vagy:
Még csak most vagyok, nyolcadikos, de már most tudom, hogy lélektannal szeretnék foglalkozni. Milyen iskolát javasoltok a célom eléréséhez?
Attól, hogy valaki nem pszichiáter, "csak" pszichológus, még lehet doktor, csak utána még phd-znia kell, úgyhogy nem kizárt, hogy a te ismerősöd is így csinálta. Nekem is van ilyen ismerősöm.
Kérdező, menj gimnáziumba, onnan pedig elmész bölcsész szakra, vagy ha addig meggondolod magad, onnan bárhova is felvételizhetsz. Csak ügyesen :) és olvass minél többet, lehetőleg ne az Interneten, hanem valami papír alapút.
Azzal 100% egyetértek, hogy a legtöbb (tehát van kevés kivétel!) pszichológusnak tanuló egyik célja az öngyógyítás. Nekem is van több pszichológus az ismeretségi körömben. Először felnéztem rájuk, milyen okosak, mennyire tudnak bánni az emberekkel, stb. Aztán kiderült, hogy némelyik az orromnál vezetett - kihasználva azt az átlagosnál nagyobb ismeretet, hogy hogyan manipuláljanak úgy, hogy azt az alany ne vegye észre. Csak közben nekem másik, külső szemlélő felnyitotta a szemem.
Másik ismerősöm (pszichológus) meg befordult, de úgy, hogy én embert még olyannak nem láttam soha. Tehát végül magának lett volna szüksége legalább pszichológusra. De ilyenkor semmit nem ér az, hogy ő maga pszichológus, hiszen beteg... Ez egy paradoxon.
Ezek után, számomra a pszichológusok is sima, földi halandó emberek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!